fbpx
Impact-Site-Verification: -1707407557
CsajokEdina motorozni tanulKiemelt

Mire figyeljek, ha motort vásárolok?

suzuki-marauder-250Eljött a pillanat, amikor azt mondhatom: „Véééégre motort vehetek!” Millió apróság van, amire oda kell figyelnem, ezért tapasztalatlanként fel kell szerelkeznem jó tanácsokkal. Segítsetek!

Pár éve megszereztem már a motoros jogosítványt. Nyomon követhettétek a folyamatot, amiben megéltem mindent, amit csak lehetett: bátortalanság, türelmetlenség, önlegyőzés, bízni akarás, sikerélmények, esések, új barátságok – tapasztalások végtelen sorozata.

Azután, következett a csendes lecsihadás az események, a hirtelen jött „megvan a motoros jogsim” érzés után.

És a kérdés: mikor tudok motort venni? Soha! – hangzott belül a nagyon negatív válasz.

Egyáltalán nem bíztam ebben, hiszen esélyt sem láttam munkanélküliként arra, hogy motort vegyek. Még arra sem, hogy munkám lesz… egy ideig…

Majd gatyába ráztam magam, lett munkám, vissza tudtam költözni Budapestre, helyre állt az önbecsülésem.

Tudom, hogy minden vágya akkor teljesül az ember lányának, ha megérik rá. És ezt nem csak a jó dolgokra értem. Az önbecsülés oké, de sokszor fájdalmas események tanítják meg az embert bizonyos dolgokra.

Sohasem gondoltam volna, hogy az örökségemből tudok majd motort venni. Ezért, gondolhatjátok, nem tudok mit kezdeni még az érzéssel. Talán, majd ha meglátom a vasamat, letisztul bennem minden. Bár abban szívből hiszek, hogy minden okkal történik, és az egyik legnagyobb vágyam fog teljesülni az életben…

Körülbelül 5-6 éve láttam meg egy debreceni motorkiállításon a Suzuki Marauderét. Rögtön beleszerettem! Tudtam, hogy ez lesz az első motorom: egy 250-es Suzuki Marauder.

Azóta, szinte minden motoros bulin, amikor csak ki merem ejteni a számon, hogy milyen motort szeretnék, próbálnak meggyőzni valami másik fajtáról. Ez nyilván annak tudható be, hogy minden ember másra esküszik, az egyéni tapasztalatai alapján mondja a véleményét. De sokszor átmegy a dolog meddő vitába. Már csak nevetek az emlékeken.

Bár, ha jobban belegondolok, az, hogy senki nem tudott rábeszélni másféle motorra, csak megerősít a kis leendő vasamban, mert kitartok mellette.

Azzal is tisztában vagyok, hogy nagyobb gépet is el tudnék vezetni, hiszen 500-as motorral vizsgáztam. Valamiért ez egy megérzés, mármint a 250-es.

Kezdő motornak anyagi szempontból, és azért is, mert „kezdő”, használt gépet fogok vásárolni. Ha az árakat nézzük, nos, 400 000 Ft a maximum keretem rá.

Első körben azt fogom tenni, hogy szólok a motoros barátoknak, haveroknak, ismerősöknek, hogy ha hallanak számomra megfelelő kis Maraudert, akkor szóljanak. Azután jönnek a hirdetések…

Mit tanácsoltok, milyen dolgokra figyeljek oda a vásárlásnál?

0 0 votes
A cikk értékelése

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Peyton

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x