fbpx
HírekKultúraMotoros film

Masters of Menace – motoros paródia

masters-of-menace1A magyarul Motoros rockerek címmel megjelent, 1990-ben készült vígjáték, paródiája a motoros bandák életének.

Erre a kis alkotásra is véletlenül bukkantam rá, miközben a filmkatalógusban mazsoláztam. Nem néztem meg, hogy vígjáték a film, ezért eleinte éreztem, valamit nagyon benéztem, mert nem bugyutaságra számítottam, hanem kőkemény jelenetekre.

A főcímnél még minden stimmelt, a Road Masters MC bemotorozik a bíróság elé, ahol rögvest egy tárgyalás közepébe csöppenünk. Kiderül, hogy a bikereket egy Hoover nevezetű ügyész le akarja csukatni összeesküvés vádjával.

A bíró azonban 3 év próbaidőt ítél meg, azzal a kikötéssel, hogy a „szépfiúk” nem hagyhatják el a megyehatárt. Tehát, az elnök Buddy (David Rasche), Lusta Harry, Lázas Joe, Roy Boy, Agyas, Kéjenc Hank és Wolfby, a kezdő ügyvéd örömittasan vonulnak ki az utcára.

A remek eredményt megünnepelvén, a klubházként funkcionáló Buddy és felesége, Kitty (Catherine Bach) otthonába veszik az irányt. A házban finoman szólva állatként bemutatott motorosok közé keveredik újdonsült barátjuk, Wolfby, a sznob nőjével, akit persze elüldöznek.

És érkezik a bonyodalom, akinek a neve: Cigány, alias Jim Belushi. A film végén egyébként külön köszönetet mondanak a „nagy neveknek”, mint az utóbbi úriembernek, valamint Dan Aykroyd-nak, John Candy-nek és George Wendtnek a szereplésért.

Visszatérve, a Cigány, éppen egy motoron dolgozik, mely elmondása szerint egy 2000 köbcentis Harley-Davidson, amely metilalkohollal üzemel, injektoros, 220-ra gyorsul 8 másodperc alatt, 5 sebességes, automata. A Cigány álma, hogy támogassák a Road Mastereket, és szponzort szerezzenek a motorversenyekhez.

A vasat ki is próbálja a Cigány, csak sajnos valamit nagyon elronthatott, mert az életét veszti. Ekkor a többiek elhatározzák, hogy hazaviszik elhunyt klubtársukat a családjához, Las Vegasba, persze, miután a H-D-t eltemetik a kertben, a hullát pedig a kocsiba ültetik…

Itt a gond: át kell lépni a megyehatárt, hogy mindezt véghezvigyék. Megkezdődik tehát a hajsza, az ügyész úr utánuk küldi perverz szárnysegédjét. Egy kocsmában felszedik a táncosnő Sunny-t, akinek a műmelleiről folytatnak eszmecserét.

Megszereznek egy sörszállítót, melynek vezetője maga John Candy. Buddy-t meglövik a helikopterről támadó ügyész emberei. Közben összefutnak a klub társalapítójával, Johnny-val (Dan Aykroyd), aki motoros ugratásokat vállal és éppen Jack-el, a csontkovácsával mennek a következő bulira.

Egy kis ízelítő a “sörömös” pillanatokból:

És csak sokasodnak a bajok út közben, amelyeket meg kell oldani. De, hogy jó hírekről is írjak, Kitty, aki mindig olvas a motor hátsó ülésén, éppen a kis Buddy-t várja a pocakjában.

Hogy ebből a hatalmas katyvaszból mit hozott ki Daniel Raskov rendező, nem árulom el, mindenesetre, könnyed esti mozinak ajánlom ezt a vígjátékot.

masters-of-menace-beer1masters-of-menace-buddy-and-kittymasters-of-menace-buddy-and-kitty12masters-of-menace-dan-aykroyd1masters-of-menace-john-candy1masters-of-menace2

0 0 votes
A cikk értékelése

Csajok a motoron kötött sapka bojttal és hímzett logóval

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x