EseményekHírekMotoros túra

Két keréken – szabadon!

negy kerekrol ket kerekre 2014 03Átadni a szabadság érzését. Ez a célja a „Négy kerékrõl két kerékre” kezdeményezésnek, amelynek keretében immár negyedik alkalommal gyûltek össze önkéntes motorosok, hogy a Nemzetközi Petõ Intézetben tanuló és gyógyuló gyermekek iskolakezdését különlegessé tegyék.

 

Hogy kinek nyújt ez nagyobb élményt, a motorosoknak, vagy a gyerekeknek, arról kár lenne vitatkozni, hiszen nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy a program résztvevõi még hetekig, hónapokig táplálkoznak ebbõl az élménybõl, melyet Császár Claudia álmodott meg és immár negyedik alkalommal szervezett meg nekik.

Szerda délután körülbelül hatvan motoros – a „mezõnyben” korábbi és jelenlegi sportolókkal, közéleti személyiségekkel – gyûlt össze a Petõ Intézet elõtt, hogy aztán rendõri felvezetéssel (a Groupama jóvoltából külön biztosítással) meginduljanak a néhány kilométeres, városi körre. Közben azok a gyerekek, akik nem ülhettek motorra, az intézet udvarán, a Hungaroring Miniring programjának keretében készségfejlesztõ játékokkal, szimulátorokkal tölthették el az idõt.

A végén egyvalamiben nagyon hasonlítottak egymásra: fülig ért a szájuk.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

„Fantasztikus volt a hangulat, a végén már több volt a motoros, mint a motorozni vágyó gyerkõc. Volt aki motorra pattant, mások a trike-ot, vagyis a háromkerekû motort választották, megint mások a tuktukot. Hatalmas élmény volt, imádtam. Az pedig meghatott, hogy az esemény végén az egyik konduktor elárulta, ebbõl az élménybõl még hónapokig táplálkoznak a gyerekek” – mondta Szujó Zoltán, az MTV riportere, Formula–1-es szakkommentátora.

Olimpiai bajnok ökölvívónk, Kovács „Kokó” István az eddigi négybõl háromszor ott volt a Petõ Intézetnél, s ha teheti, az elkövetkezõ években sem hagyja ki az eseményt.

„Életre szóló élményt jelent akár csak egyszer is részt venni egy ilyen rendezvényen – akár utasként, akár motorosként –, úgyhogy igyekszem mindig itt lenni. A Négy kerékrõl két kerékre program nagyon szép és nemes kezdeményezés, amely során a szervezõknek hála olyan gyermekeknek is átadhatjuk a szabadság érzését, akiknek ebben csak nagyon ritkán van részük” – nyilatkozta Kovács „Kokó” István, aki nemcsak a motorozásba szállt be, hanem Miniring program keretében zajló ügyességi játékokba is – többek között F1-es szimulátorokon játszhattak a gyerekek, vagy éppen kerekesszékkel teljesíthettek ügyességi pályát.

„A Miniring programunkkal másodszor csatlakoztunk a „Négy kerékrõl két kerékre” kezdeményezéshez – a vetélkedõk, ügyességi játékok ugyanis segítenek abban, hogy a gyerekek szórakozás közben tudjanak meg a lehetõ legtöbbet a közlekedésbiztonságról. A Petõ Intézettel nagyon jó a kapcsolatunk, az ott tanuló és gyógyuló gyerekek integrálása a közlekedésbe kiemelten fontos számunkra” – mondta Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese, aki azt is hozzátette, a mogyoródi versenypálya a motorsport szövetség elnökével egyeztetve négy jelenleg is aktív motorversenyzõt (Kiss Viktóriát, Chrobák Jánost, Gyutai Adriánt és Laczkó Mátét) is felkért, hogy vegyen részt az eseményen, amelyrõl nem hiányozhattak a Hungaroring Motoros Akadémia oktatói sem.

negy kerekrol ket kerekre 2014 01negy kerekrol ket kerekre 2014 02negy kerekrol ket kerekre 2014 04negy kerekrol ket kerekre 2014 05negy kerekrol ket kerekre 2014 06negy kerekrol ket kerekre 2014 07negy kerekrol ket kerekre 2014 08negy kerekrol ket kerekre 2014 09

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük