fbpx

Megyer és a motoros csajok: 7. Csam szülinap

Az út minden nehézség ellenére vihorászva telt el, még sötétben megijesztősdit is játszottunk. A tó lényegében egy jó régen megépített beton medencét jelentett, amit az idő vasfoga erőteljesen megtépázott, de a helyiek ismét kiásták és használható lett. Voltak is ott páran, tábortűzzel, termálvíz-meleg pálinkával és ásványvizes palackba csapolt söröcskével. Ezeket rendkívül vendégszerető módon kínálgatták nekünk is.

Pancsolás után indultunk vissza, ugyanazon az alig használható, vadregényes, és még mindig vak sötét úton. Megtaláltuk a kisbuszt is, és végül Orsi vezetésével kihintáztattuk a helyéről. Páran jó sarasak is lettünk közben. Épségben visszaértünk Megyerre, és némi lábmosás után mindenki nyugovóra tért.

A szombati ébredés és a csodálatos helyi reggeli (palacsintatésztában sült reszelt alma, lekvárral) után, összekaptuk magunkat és átmentünk a Szajki tavakhoz strandolni. Sajnos ide Mina már nem jöhetett, haza kellett mennie. A tavakhoz Tagama vezette a bandát, én a magam részéről égett lábbal inkább bekéredzkedtem NaNához a kocsiba.

A strandon rögtön 500 helyett 400-ra lealkudtuk a belépőt, és később azt is örömmel tapasztaltuk, hogy a büfék árai is teljesen jók, sehol nem voltak elszállva. Pancsolásról és heverészésről szólt a nap. Persze én pancsolni nem pancsoltam, de állítólag 28 fokos volt a víz, szóval igazából nem is hűsített annyira. Délután aztán összeszedtük magunkat, visszamentünk Megyerre.

Öt körül indultunk Sümegre, ismételten Kisbusszal, illetve NaNa kocsijával. A vár alatt egy fogadó pincéjét megtoldották egy hatalmas földalatti teremmel. Ebben a teremben tartották a lovagi tornát. Nem csupán lovagi torna volt, hanem igazi show: lótáncoltatással, ágaskodó, és fejet hajtó pónilóval, zenés-lovas koreográfiával, ügyes erőművésszel, táncossal, és persze az elmaradhatatlan lovagokkal, akik teljes fegyverarzenáljukat bemutatták nekünk. Volt itt kard, íj, számszeríj, láncos buzogány, dobócsillag, vaskereszt és minden ami kell.
Az élvezetes bemutatót követően a pincében szolgálták fel az ételt, ami igen ízletes volt. A leveshez ugyan kaptunk kanalat, de a másodikat (libacombot) már kézzel ettük meg. Nagyon finom volt minden, és a végén a falat sütemény már alig akart belém férni.

Vacsi után rövid sétát tettünk, és ennek keretében kecskéket, és csacsikat simogattunk a közeli állatsimogatóban.

Este beszélgetős, iszogatós, nyugis hangulat volt, miközben átvonult felettünk egy gyors zápor is. Sajnos volt, aki már aznap este hazament, de hát muszáj volt. Másnap ki-ki a maga tempójában útnak indult, persze szigorúan a falusi reggeli után. Vasárnap házilag kutyult májpástétomos, és zellerkrémes kenyereket ehettünk paradicsomsalátával és tzatzikivel. Fincsi volt.

A végére azért maradtunk páran, akik együtt indultunk el. NaNa az autópályáig kísért minket, onnan maradt azon. Aztán a csapat egy része maradt fürdőzni Gárdonyban, ketten pedig egy fagyi után jöttünk tovább Pest felé.

Fáradtan dőltem aznap ágyba, de mosollyal az arcomon, és abban a tudatban, hogy ezt a csodás hétvégét nem fogom elfelejteni.csam 7 szulinap 1 6csam 7 szulinap 1 11csam 7 szulinap 1 146csam 7 szulinap 2 12csam 7 szulinap 3 07csam 7 szulinap 3 15csam 7 szulinap 3 34csam 7 szulinap 3 36csam 7 szulinap 3 47csam 7 szulinap 3 71csam 7 szulinap 3 83csam 7 szulinap 3 89

Ajánlom másoknak is

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x