HírekMotorbemutatóMotorok

Dark Custom: Harley-Davidson Blackline

harley davidson blackline 2011 01Szilárd mint az acél, kemény mint a vas, fekete mint a kátrányos éjféli út… és alacsony, mint egy sámli.

Új fejezetéhez érkezett a legendás amerikai márka. A Harley-Davidson cég legújabb modelljével, a merevvázat imitáló Softail alapú Blackline-nal a 18-34 év között korosztályt kívánja megcélozni, és a márka elkötelezett híveivé tenni. Azzal pedig, hogy ez a modell 655 mm-es ülésmagasságával a márka legalacsonyabb kétszemélyes motorja, valószínűleg a nők körében is rajongókra talál.

Az újdonság azonban nem csupán ez az egy modell, hanem a Dark Custom névre keresztelt modellcsalád. A leegyszerűsített, egyedi megjelenésű, utcai használatra készült sorozattal azokat a bikereket szeretnék megfogni, akik eddig használt motorokból építették meg otthon, hosszú órákon keresztül azt a gépet, amit a mindennapok során használhattak.

Ezek a sufnituning bar hopperek, bobberek és café racerek a Harley-Davidsonok egészen új generációját inspirálták. A sorozat darabjai azoknak a motorosoknak készülnek, akiknek nem kellenek a csili-vili szalon motorok, hanem valami mást szeretnének. Most megérkeztek a szalonokba ezek is: vadiúj gépek, igazán patkány kinézettel…

harley davidson blackline 2011 02A Blackline szépen egyensúlyoz a színek és a feketeség határmezsgyéjén. A kevés króm és a tank szolid fényezése még jobban kihangsúlyozza a motor sok fekete alkatrészét, a Twin Cam 96B blokk fekete és ezüst színet. A 144 mm-es, keskeny hátsó abroncs, és az alá elrejtett központi rugóstag, valamint a keskeny, két részből álló drag kormány belső vezetékezéssel, még karcsúbbá és egyszerűbbé varzsolja motorkerékpárt.

Habár sokan talán elsőre alábecsülnék a Blackline részleteit, mégis érdemes megemlíteni közülük néhányat, hiszen klasszikus ősöket idéz például a kerek légszűrő, amely az 1940-es években debütált a Halrley-Davidson modelleken. A fekete színű, patkó alakú olajtartály az 1936 EL modellt idézi meg. A rövidre vágott hátsó sárvédőt a második világháború után hozták divatba a motorosok az akkoriban épített bobbereken.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

harley davidson blackline 2011 03A magasra felhúzott és szorosan a villák közé szerelt, fekete króm fényszóró az első világháborút követő időszakra emlékeztet, míg a sima fekete alumínium kerekek az 1930-as években voltak divatban. Az egyszerű sebességmérő a depresszió korát idézi fel, amikor a motoroknál fontos volt a sportos megjelenés.

A Blackline egyszerű megjelenésével jól illeszkedik a 2011-es Dark Custom sorozatba, amelynek további tagjai a Forty-Eight, a Nightster, az Iron 883, a Cross Bones, a Fat Bob és Street Bob modellek.

harley davidson blackline 2011 04

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük