EseményekHírekMotoros találkozó

Még több motorkerékpár és robogó az úton 2021. június 21-én

30. Ride to work day - motorozz munkába nap 2021A 30. alkalommal megrendezésre kerülő világméretű Ride to Work Day várhatóan az egyik legnagyobb lesz. A Ride to Work nonprofit szervezet szerint – amely ezt az évente megrendezésre kerülő eseményt koordinálja – idén nagy durranás várható világszerte.

Magyarországon még egyetlen szervezet sem állt a jó ügy mellé, talán ezért nincs olyan nagy népszerűsége a Motorozz Munkába Napnak nálunk. Pedig a Ride to Work Day alkalmából például az Egyesült Államokban a 8 millió forgalomban lévő motorkerékpárból becslések szerint 1 millióval többen mennek munkába motorral, mint más hétköznapokon.

Azonos távolságok esetén az ingázó motorkerékpárosok gyorsabban érnek céljukhoz – bizonyos helyzetekben akár 20%-kal rövidebb idő alatt, mint az autóval közlekedők -, a motorkerékpárok és robogók pedig személyenként és kilométerenként kevesebb erőforrást fogyasztanak, és kevesebb helyet foglalnak el az utakon és a parkolókban.

“Sokan nem mindig értékelik a közlekedési célú motorozás társadalmi szempontból pozitív értékét, és néhányan nem tudják, hogy van néhány rejtett káros következménye is annak, hogy szinte mindenki magánautóval közlekedik. Az autók csodálatos gépek, és szeretjük őket, de az okok, amiért érdemes motorozni, amikor csak lehet, túlmutatnak olyan dolgokon, mint az energia vagy a szén-dioxid-kibocsátás” – állítja Andy Goldfine, az esemény egyik szervezője.

Ez a nap többről szól, mint a forgalmi torlódásokról, a motorkerékpárokról és a gazdaságról. Winston Churchill híres mondása: “Mi alakítjuk az épületeinket, utána ők alakítanak minket”. Más gondolatvezérek más-más módon mutatták be vagy fejezték ki ugyanazt a gondolatot. Ez az otthonunkon és épületeinken túlmutató dolgokra is vonatkozik. Minden technológiáról szól, beleértve a közlekedési eszközeinket is.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ezért fontos a motorozás, és az évente megrendezésre kerülő Ride To Work Day esemény. Ez a nap nem szűk értelemben a közlekedési célú motorozás szélesebb körű elterjedésének ösztönzéséről szól, hanem arról, hogy növeljük a megértést és a toleranciát azok iránt, akik a közlekedés e formáját választják. És hogy támogatást és bátorítást nyújtsunk azoknak, akik szeretnek közlekedés-centrikus módon motorozni.

Ha te is szívesen csatlakoznál az eseményhez 2021. június 21-én, a Ride to Work Day weboldalán fórumfelületeket, promóciós árucikkeket, információkat és ingyenes támogató anyagokat találsz. Nyomtasd ki a logót, ragaszd a motorod szélvédőjére, és Motorozz Munkába ezen a napon!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük