HírekMotorbemutatóMotorok

Lezuhant egy repülő motor, a sofőrje a földhöz csapódott – VIDEÓVAL!

Hoverbike repülő motorkerékpárÚgy tűnik, még nem állnak készen a dubaji rendőrök a bevetésre a repülő motorokkal. Legalábbis a teszt alapján van még mit gyakorolni.

Az orosz Hoversurf nevű cég még 2018-ban mutatta be S3 2019 Hoverbike nevű egyszemélyes, elektromos, repülő motorkerékpárját Las Vegasban. A dubaji rendőrség képviselői már akkor is nagy érdeklődést tanúsítottak a szerkezet iránt.

Egyelőre azonban nem kell félniük a bűnözőknek, hogy a levegőből fognak lecsapni rájuk a zsaruk. Egyelőre csak próbálkozások vannak, biztonságosan, a forgalomban is használható repülő motorkerékpárt még nem sikerült alkotnia senkinek.

Amint azt az alábbi videó is bizonyítja, nem olyan egyszerű megülni a szerkezetet. Egy nemrég rögzített teszt során ugyanis a motort vezető rendőr elvesztette az uralmát a kvadkopter felett és néhány másodperc lebegés után a földbe csapódott.

A gyártó szerint a jármű biztonsági rendszere jól vizsgázott, ugyanis a pilóta megúszta az esést, saját lábán sétált a menőautóhoz. Azonban azt is elmondták, hogy a Hoverbike biztonságos repülési magassága mindössze 4-5 méter, ezzel szemben a pilóta 20-30 méteres magasságba próbált felemelkedni vele.

Valószínűleg az a biztonsági rendszer, amelyiknek a feladata a repülési magasság korlátozása, bekapcsolt, és ez okozta a balesetet.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A repülő motorkerékpár elképzelése nem új keletű dolog, korábban egy volt helikopter pilóta is készített hasonló járművet.

[wpdiscuz-feedback id=”y7tmai481h” question=”Válaszolj a hozzászólásoknál!” opened=”0″]Te kipróbálnál egy repülő motorkerékpárt?[/wpdiscuz-feedback] Szerinted a mi életünkben fogunk még ilyennel közlekedni?

Forrás: Index

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük