fbpx
HírekMotorbemutatóMotorok

Lezuhant egy repülő motor, a sofőrje a földhöz csapódott – VIDEÓVAL!

Hoverbike repülő motorkerékpárÚgy tűnik, még nem állnak készen a dubaji rendőrök a bevetésre a repülő motorokkal. Legalábbis a teszt alapján van még mit gyakorolni.

Az orosz Hoversurf nevű cég még 2018-ban mutatta be S3 2019 Hoverbike nevű egyszemélyes, elektromos, repülő motorkerékpárját Las Vegasban. A dubaji rendőrség képviselői már akkor is nagy érdeklődést tanúsítottak a szerkezet iránt.

Egyelőre azonban nem kell félniük a bűnözőknek, hogy a levegőből fognak lecsapni rájuk a zsaruk. Egyelőre csak próbálkozások vannak, biztonságosan, a forgalomban is használható repülő motorkerékpárt még nem sikerült alkotnia senkinek.

Amint azt az alábbi videó is bizonyítja, nem olyan egyszerű megülni a szerkezetet. Egy nemrég rögzített teszt során ugyanis a motort vezető rendőr elvesztette az uralmát a kvadkopter felett és néhány másodperc lebegés után a földbe csapódott.

A gyártó szerint a jármű biztonsági rendszere jól vizsgázott, ugyanis a pilóta megúszta az esést, saját lábán sétált a menőautóhoz. Azonban azt is elmondták, hogy a Hoverbike biztonságos repülési magassága mindössze 4-5 méter, ezzel szemben a pilóta 20-30 méteres magasságba próbált felemelkedni vele.

Valószínűleg az a biztonsági rendszer, amelyiknek a feladata a repülési magasság korlátozása, bekapcsolt, és ez okozta a balesetet.

A repülő motorkerékpár elképzelése nem új keletű dolog, korábban egy volt helikopter pilóta is készített hasonló járművet.

Te kipróbálnál egy repülő motorkerékpárt?
0
Válaszolj a hozzászólásoknál!x
Szerinted a mi életünkben fogunk még ilyennel közlekedni?

Forrás: Index

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x