fbpx

Szállj szabadon: repülő motor Ausztráliából

szalljszabadon1Motorozás közben eddig is olyan szabadnak érezhettük magunkat, mint a madár. Chris Malloy találmányával azonban nem csak képletesen, hanem a szó legszorosabb értelmében is szállhatunk majd.

Legalábbis ezek a Hoverbikeot tervező és építő ausztrál Malloy elképzelései. A férfi minden megtakarított pénzét beleölte a repülő motor prototípusába, amit jobb híján garázsában építgetett.A hibrid jármű állítása szerint képes a 160 km/órás sebesség, valamint a 3000 méteres magasság elérésére.

A 32 éves Chris, aki főállásban helikopterpilóta, egyedi karbon vázba épített bele egy BMW blokkot. A 270 kg-os jármű a tesztek szerint 45 percen, vagy 150 kilométeren át képes egy tankkal működni. Ára azonban elég borsos egy motorhoz képest: 45 ezer font, azaz körülbelül 18 millió forint ellenében bárki vásárolhat majd egyet.

Ha valaki máris a vásárláson törné a fejét, ne tegye. A Hoverbike prototípusa még sosem repült egy kiadósat, inkább csak a föld felett lebegett. Igaz, a készítő ígéri, hogy hamarosan valós körülmények közt is kipróbálja majd a motorra nem sokban emlékeztető szerkezetet.

Malloyt állítása szerint Chinook helikopter és a motorok ihlették meg. „Ahhoz, hogy elemelkedjen a földtől, a lapátoknak nagy fordulatra van szükségük. A Hoverbikeon a fordulat a motorok gázadagolásához hasonlóan szabályozható. Ha például fordulni szeretnénk, csak lefelé kell nyomnunk a kormányt a dőlés irányába. Persze az sem árt, ha a motorozáson kívül az ember tud egy kicsit helikoptert, vagy repülőt vezetni.” – mondta a készítő.

Sok országban lehetőség van arra, hogy a Hoverbikeot ultrakönnyű repülőnek minősítsék. Ezekben az országokban az ilyen járművek vezetése nincs engedélyhez kötve, így az egyetlen akadály a jármű ára lehet.szalljszabadon2szalljszabadon3

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x