CsajokKiemeltMotoros divat

Lehet műszempillában motorozni? Nem zavar a menetszél?

Műszempillában motoron nem árt neki a menetszél?Úgy tűnik, némelyik nő direkt megnehezíti magának a motorozást. Illetve vannak olyan szépészeti beavatkozások, amiknem kimondottan támogatják azt. Ilyenek szerintem a műköröm, a szilikoncici és többek között a műszempilla is.

A következő kérdés ismét a zárt csoportunkban érkezett, hiszen ez a csoport azért van, hogy megbeszélhessük az ilyen csajos dolgokat is. Van is téma bőven, nem véletlen, hogy időnként a férfiak is megpróbálnak beférkőzni közénk. Hát, biztosan csodát látnának, de nem szeretnénk, ha később ez alapján vonnának le hosszútávú következtetést.

Sziasztok csajok, egy kifejezetten picsogós, ám egyben motoros kérdés következik: van-e valakinek műszempillaja? Bár most annyira divat, hogy biztos találok sorstársat.
Most először csináltattam, egy hete van meg, de kérdés, hogy ez a dolog hogy kompatibilis a motorozassal?
Sisak felhúzasakor például nem tudom nem vegigszántani, bár nagyon igyekszem. A fő kérdés viszont a menetszél.
Ha tegyük fel nem húzom le a plexit, mert nagyon meleg van és városban vagyok (bár itt most milyen jól jön a szemüvegem), akkor milyen hamar nyírja ki a szél? Felejtsem el? Vagy szempilla, vagy motorozás? Vagy nem nagyon árt neki?
Köszi

“Én nemrégiben rakattam fel, de engem nagyon zavart. Egy hét után le kellett szedni, folyamatosan könnyeztem, ahogy basztatta a menetszél.”

“Évek óta így motorozok. Néha van mikor befordul a szemembe és félre kell állnom de összességében nem zavar.”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

“Sima pite. Semmiben sem zavar. Nyilván városban felnyitott plexivel nem száguldozol. Egyébként meg a plexi lehajtva, így nem lesz semmi baja.”

via GIPHY

“Az én sisakom zárt, így ott nem zavar, viszont az autóban lévő menetszél például zavaró, így gondolom motoron is az lenne. Próba szerencse.”

“Hát száguldozni nem szaguldozok, de negyven-ötvennél már éreztem, hogy úristen ez tuti leesik, aztán kiderült, hogy csak beleakadt a hajam, ez is új élmény. Már ennyitől teljesen össze is kuszalodik, ami menthető, csak nem tudom, nem lesz-e ez így rekord drága, ha kéthetente újra kell rakni.”


“Több éve használok műszempillát. Zárt sisakban, lehúzott plexivel teljesen élhető, fel se tűnik. Felhajtott plexivel nagyobb tempónál kb. így nézek ki mint a képen, szóval max városba hajtom fel. Amúgy hozzá lehet szokni.”

“Városi forgalomnál nem bántja a menetszél, ha meg kiérsz akkor nagyobb sebességnél úgy is lecsukod. Nekem semmi gondom nincs vele, mikor már töltés elött vagyok, és le van nőve akkor szoktam érezni, hogy lobog. De nekem pl. nem zavaró.”

“Szia. Nekem is van. Eddig nem zavart még úgy sem, hogy szemüvegem is van pluszban. Tartottam tőle, hogy majd úgy rányomja a bukó miatt a szememre a szemuveget, hogy minden pislogásnál végig seprem a lencsét, de nincs ilyen gond.”

Hogyan sminkelj bukósisak alá? VIDEÓVAL!

“Én nem tudom elviselni… egyszer volt, de kiszaggattam a sajátommal együtt, annyira rosszul voltam tőle. Most a hajam van 6D-vel dúsítva/ hosszabbítva. Nem érzek semmit a sisakban… csak azért írtam, ha valaki a póthajjal lenne hasonló szituban.”

“Nekem ez a gyari pillam. Ha engem ez nem zavart, akkor egy épített pilla sem fog! Nyitott plexivel pedig eszembe sem jutna meg varosban sem motorozni! Azert vannak rajta a szellőzők, hogy kapj levegőt! Tessek kinyitni!”

“Engem picit sem zavar jobban a menetszél műszempillával sem. Viszont a tekinteted egyből igézőbb lesz még bukóban is. Ha egyébként nem zavar a napi használatban, akkor igy sem fog.”

“Nekem annyi problémám volt vele, hogy a ragasztó néha párolgott és iszonyatosan marta a szemem, volt hogy félre kellett állnom emiatt. Azóta csak télen van szempillam.”

“Nekem is van, de soha ilyen problémám nem volt.”

A szerző:

“Hú, király, köszi a sok választ! Lényeg, hogy akkor másnak is megoldható, nem fog leszakadni. Sajnos mivel 90%-ban pesten jarkalok, ha meleg van, ritkán húzom le rendesen a plexit, mert levegőt alig kapok úgy, bevallom, és annyival szabadabb érzés is, úgyhogy örülök, hogy nem kell teljesen hímestojaskent bánni a szempillaval, épp elég fura már az is, hogy nincs többé szemdörgölős arcmosas és törlés, de hát valamit valamiért, életemben nem néztem ki ilyen marha jól, mint amióta ez megvan.”

És egy extra megjeyzés:

“Ezért szeretem ezt a csoportot, mert ha ilyen kérdést teszel fel nem az oltásokat kapod, hanem érdemleges válaszokat.”

Egyébként szerintem a titok a mértékletesség. Habár nekem még sosem volt műszempillám, azt gondolom, van az a hossz, ami már hordhatatlan, és biztos van olyan verzió is, ami alig hosszabb a természetesnél, de mégis dúsabb, mint az eredeti. Na én ilyet választanék, ha kötelező lenne.

címlapkép: photopiano

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük