KultúraMotorokMotoros zeneMotorozás

Motoros volt a The Prodigy frontembere, Keith Flint

prodigy keith flint motorcycleA The Prodigy brit együttes énekese, Keith Flint öngyilkosságot követett el, holttestére tegnap reggel találtak rá essexi otthonában a kiérkező rendőrök. A zenész hosszú évek óta alkohollal és drogokkal próbálta orvosolni depresszióját.

Keith Flint, a The Prodigy zenekar arca, 49 éves korában hunyt el, s valószínűleg a hétvégén követte el az öngyilkosságot. Az essexi rendőrség szóvivője elmondta, hogy hétfő reggel 8 óra 10 perckor érkeztek a férfi otthonához, miután telefonon értesítették őket, miszerint valami nincs rendben a címen lakóval.

A kiérkező rendőrök már csak a holttestet találták meg. A hivatalos közlemény szerint, gyanús körülmények nem merültek fel az eddigi vizsgálatok alapján.

Az alkohol, a drogok megtették hatásukat, a depressziós Flint sokat gondolt az öngyilkosságra, s egy 10 évvel ezelőtti interjújában azt nyilatkozta, hogy „tökösnek kell lenni hozzá”. Sajnos, most megtette, amit eddig nem mert…

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Flint imádott motorozni és versenyezni. 2012-ben megnyerte a Clubman Championshipet, majd 2014-ben Team Traction Control néven saját motoros csapatot alapított, amellyel részt vettek a legendás Isle of man TT-n. Régebben pub-ot is üzemeltetett.

A The Prodigy alapítójával, Liam Howlett-el Braintree-ben ismerkedtek meg, egy helyi klubban, majd 1990-ben megszületett a banda, melynek Flint először táncosa, majd pedig frontembere lett.

Az elektropunk együttes a ’90-es években bekövetkező, hatalmas elektronikus zenei forradalom ikonikus alakjává vált, meghódították a világot. Több mint 20 millió lemezt adtak el, s számos díjat zsebeltek be.

prodigy keith flint

Tavaly adtak ki legutóbb nagylemezt, No Tourists címmel, amely a hetedik volt a sorban, és világkörüli turnét is érdemelt, így nemrég még Új-Zélandon koncerteztek.

A The Prodigy hazánkban már 14-szer is fellépett. Első alkalommal a megalakulásuk után 5 évvel, tehát még 1995-ben. Az utóbbi években, a nagy hazai fesztiválok – VOLT, Fezen, Sziget, Campus – vendégei voltak. Idén a SZIN-en léptek volna fel.

Keith Flint halálával nem tudni még, mi lesz a zenekar sorsa – vajon hogyan és mennyi idő alatt dolgozzák fel a történteket.

Forrás: index.hu, Wikipédia
Fotó: The Prodigy info, ABC30.com

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük