HírekMotorokMotorozás

Az új-delhi-i rendőr tükröt tart a bukósisak nélküli motorosok elé

sandeep shahi uj delhi közlekedesi rendorSandeep Shahi közlekedési rendőr szó szerint teszi mindezt, azzal a céllal, hogy csökkentse a balesetek számát Indiában, hiszen ott minden második ember motorral közlekedik – nagyrészt felszerelés nélkül.

A leleményes rendőr, Sandeep Shahi ötlete onnan született, hogy egyszer útközben meglátta magát egy kirakatüvegben. Persze, nem csak tükrökkel harcol, hanem diaszerű felhívásokkal, melyeket a forgalomban állva tart a kezében…

… mint ahogyan a tükröt is. S hogy mit tesz vele? Megállítja a bukósisak nélkül közlekedő motorosokat, majd megmutatja önmagukat a tükörben, ad nekik egy bukót és úgy is meg kell nézniük magukat.

Sandeep azt mondja, hatásos a módszer, mert általában döbbent arcok fogadják, majd a delikvensek égre-földre esküdöznek, hogy ezután szabályosan, bukósisakban fognak közlekedni.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Indiában, nehéz elképzelni a mindennapi közlekedést annak, aki még nem járt ott. A világ legnépesebb országában hatalmas a zsúfoltság mindenhol, így az utakon is, ezért a legkedveltebb közlekedési eszköz a könnyű motor.

Biztosan elképzelted, ahogyan a sok-sok, egyformának tűnő barna ember cikázik a motorokkal a forgatagban. Nehéz utánuk eredni, ha a rendőr meglátja, hogy szabálytalanul vezetnek, vagy ugyebár nincs rajtuk az esetleges balesetektől megvédő sisak.

sandeep shahi uj delhi közlekedesi rendor1

De, szerencsére hord az indiai föld a hátán egy kreatív zsarut, aki minden eszközzel azon van, hogy változtasson valamit az emberek felfogásán. Kezdeményezése óriási ötlet, amit átvehetnek kollégái is nyugodt szívvel.

Az Egészségügyi Világszervezet tavalyi felmérése szerint, több mint 150 ezer ember veszítette életét az utakon.

Egyébként, törvényszerű, hogy a hivatalos, szabályos figyelemfelhívásokra nem reagálnak érzékenyen az emberek, míg a kreativitásra igen. Csillagos ötös Sandeep Shahi-nak! Szerinted is?

Forrás, fotó: hindustantimes.com

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük