fbpx
EseményekMotorverseny

Laia Sanz keményen jön fel, mint a higany – Dakar 2016

dakar 8 nap utani osszefoglaloA címben szereplő hasonlat nem az ifjú női motorversenyző mozgására utal, – bár minden bizonnyal lazán üli meg KTM-jét – hanem a helyezési listán való szárnyalását hivatott jelezni. Laia el nem fogyó lendülettel tör előre.

 

Sanz kisasszony az 5. napon, a Jujuy – Uyuni szakasz után még a 19. helyen végzett, de az azt következő, 6. etap után már a 16. hellyel büszkélkedhetett összetettben. Ezt vártuk tőle. És még hol a vége? Izgalmasnak ígérkezik az idei Dakar, nem vitás. Rosa Romero Font is javított helyezésén, így ő a 6. etapot a 80. helyen zárta. A képen szereplő quados Liparoti sem maradt meg a korábbi pozíciójában és kitartásának köszönhetően, feljebb tornászta magát, ami a 19. helyet jelentette számára.

A versenyzők egy igazán maratoni napot tudhattak maguk mögött, ahol a legtöbben estek-keltek, ahogy kell. A KTM-ek nyergében küzdők szerencsések voltak a technikai problémák terén, de a Hondákkal és a Husquarnákkal versenyzők szerelőinek nem jutott láblógatásra idő. A gondok sorra jöttek, amiket azonnal orvosolni kellett, mely sok időbe telt, így egy-egy versenyző veszített az aznapi pontjaiból.

A műszaki problémák mellett a nagy magasságokban való versenyzés és a rendkívül változatos terepviszonyok is egyaránt próbára tették a versenyzőket és gépeiket, ami mellett a maratoni, több mint 500 km-es távok sem könnyítettek rajtuk.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A vasárnapra tervezett, pihenőnap előtti szakasz Uyuni – Salta területén zajlott. Aki ismerte a tervezett útvonalat, előre tudta, hogy nem lesz egy könnyű menet, és sok nehézséget tartogat a pancsolós környék. Aki addig száraz bőrrel átvészelte a korábbi napokat, az sem úszta meg szárazon, mivel ezen a területen jobbára folyókon át vezetett a kijelölt útvonal. Általában ezeken a részeken a járművek fele elvérzik, de a technikai csapatok most is mindent megtettek azért, hogy versenyzőik tovább jussanak, és a jól megérdemelt pihenő után újra nyeregbe pattanhassanak, mivel még nagy út vár rájuk az elkövetkező napokban.

A 7. etapon Sanz ismét javított pozícióján, így összetettben a 15. helyen szerepelt, míg Font is két hellyel lépett előre, így ő a 78. Liparoti Yamaha Raptor quadja nyergében továbbra is nagy lendületben van, így ő is előrelépett, 18. az összesített listában.

A motorosok között az első helyen folyamatos a változás. A 7. etap után a KTM-el versenyző, ausztrál Toby Price vezeti a mezőnyt, de ismerve az erős felhozatalt, itt még nagy változások lesznek.

A vízmosásokkal, folyókkal teletűzdelt versenynap után mindenki imába foglalta a szervezők által kiírt lazulós 24 órát. A salta-i pihenőnap után a versenyzők újult erővel vágnak majd neki a 8. versenynapnak, mely útvonala a Salta és Belén közötti dűnék között vezet. Ott majd mindenki megmutathatja, mennyire gyakorlott ezen a terepen, mekkora állóképességgel rendelkezik és navigációs ismereteit is letesztelheti, mivel ezen a területen a legnehezebb a tájékozódás. Muszáj lesz pontosnak lenniük, mivel minden perc számít. Ha valaki elakad a homokban, több hellyel is visszaeshet a ranglistán, és legrosszabb esetben ki is eshet a versenyből.

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x