fbpx

Kovács Niki ismét katarozik

alt

A tavalyi év során új szóval bővült a magyar nyelv. A dubajozás után lassan a katarozást is érdemes megtanulni, legalábbis a motorsport és Kovács Niki rajongóknak mindenképp.

Fél éve hatalmas megtiszteltetés érte legeredményesebb női motorversenyzőnket, Kovács Nikit, amikor a Katari Motorsport Szövetség (QMMF) meghívására részt vehetett az endurance (hosszú távú) világbajnokság 8 órás záró futamán Dohában.

Két hölgy csapattársával karöltve nemcsak teljesítették a férfiakat is kemény próbatétel elé állító versenyt, de hatodik helyen zártak kategóriájukban, azaz a Superstock 1000-es géposztályban.

Niki most ismét nyeregbe pattanhat a losaili aszfaltcsíkon, ezúttal a Katari Nemzetközi Bajnokság futamain állhat majd rajthoz a 600 kcm-es géposztályban.

Nagyon várom már, hogy ismét versenyzőként lehessek Dohában. Igaz későn csatlakozom be a versengésbe, de ez semmit nem vesz el az örömömből. Katarban gyakorlatilag két évszakot különböztetnek meg, és természetesen a novemberben kezdődő téli időszakban rendezik a bajnokságot. Így már csak az utolsó négy futam van hátra, egész pontosan május második és utolsó hétvégéjén. A pálya már nem ismeretlen számomra, de 600-as motorral még nem mentem rajta. Egy 2005-ös R6-os Yamaha lesz majd a partnerem, akivel remélem, hamar sikerül majd összeszoknom. Az előrejelzések szerint már jövő héten 40 fok körüli hőmérséklet várható, ami nyilván hatalmas megterhelést jelent majd, főleg, hogy két versenyt rendeznek egy napon.” – mondta Niki.

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x