EseményekHírekMotorverseny

Kovács Bálint: „Ha vb-n akarunk szerepelni, akkor jövőre irány Spanyolország”

Kovács BálintNoha jelenleg önkéntes karanténban van Kovács Bálint, a H-Moto Team 19 éves motorosa, már javában készül a félévi vizsgáira, illetve a 2021-es szezonra.

Az idén a nemzetközi mezőnyben sikert sikerre halmozó versenyző – aki többek között az élen végzett az Alpok Adria Bajnokság Superbike kategóriájában – motort is váltott 2020-ban, és úgy véli, a Yamaha jobb versenygép a számára. A H-Moto Team élversenyzője az idei csonka szezon csúcspontjának a cseh New2Projecttel való közös munkát érzi.

Év végi visszatekintés az idei csonka szezonra.

– Milyen tervekkel vártad a 2020-as szezont, főleg annak tükrében, hogy a tavalyi év kifejezetten jól sikerült?

– Mindenképpen bizakodóak voltunk a 2019-es év után, és szerettünk volna szintet lépni. Szerencsénkre kivártunk a bajnokság kiválasztásával, és ez pont jól is jött nekünk, hisz a idei versenyidény csak június körül indult.

– Az Endurance-vb tapasztalatait miként tudtad hasznosítani a többi, normál versenyeken?

– Úgy gondolom, az ott megszerzett tapasztalatok is segítettek az idei évben, hiszen ott például figyelni kellett a hosszú körökön át tartó egyforma teljesítményre. Ráadásul sok vizes pályás tapasztalattal gazdagodtam.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Kovács Bálint– A Covid-járvány alaposan átírta az elképzeléseket. Ennek ellenére mit tartasz 2020 csúcspontjának, illetve a mélypontjának?

– A szezon egyik csúcspontjának azt tartom, hogy megismerkedtünk a cseh New2Project csapattal, és közösen kezdtünk el dolgozni velük. Nagyon sokat fejlődtem például a telemetriában, a motor beállításának megismerésében, valamint nagyon jó embereket ismerhettem meg a személyükben. Eredmény szempontjából az IDM-es hétvége mondható mélypontnak, de én egyáltalán nem így tekintek rá vissza. Ugyanis nagyon fontos tapasztalatokkal gazdagodtam, és a végeredményét tudva is azt állítom, bizony újra átélném a hétvégét.

Kovács Bálint

Nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük