fbpx

Kovács Bálint: „Ha vb-n akarunk szerepelni, akkor jövőre irány Spanyolország”

Kovács Bálint– Több bajnokságban is kipróbálhattad magad. Mit gondolsz, mi a rangsor köztük, és mi a véleményed az ott elért eredményeidről?

– A 2020-as évben összesen négy bajnokságban is rajthoz álltam, azaz, egy nagyon színes szezon áll mögöttem. Ha rangsorolnom kéne, spanyol, német, Alpok Adria és a cseh sorrend lenne. Nagyon örülök, hogy év végén kipróbálhattam magamat a spanyol bajnokságban, hiszen így el tudom már a jelenlegi formám helyezni a nagy versenyzőkhöz képest, és ez sokat segít a további felkészülésben. Úgy gondolom, hogy minden bajnokságban jól helyt álltam, jó pozíciókat valamint, értékes versenykilométereket gyűjtöttem.

– Motort is váltottál idén. Mennyire sikerült átállni a Yamaha R1-esre? Ez vagy a Suzuki áll közelebb a stílusodhoz?

– Idén az egyik fő változás volt, hogy több év suzukizás után egy másik gyártó motorjával versenyeztem. Év elején nehéz volt az átállás, hiszen két teljesen különböző karakterisztikájú motorról beszélünk, de év végére már teljesen összebarátkoztam a Yamahával. Stílusban, elsősorban az agresszivitása miatt, talán a Suzuki áll közelebb hozzám, de összességében a Yamaha egy jobb motor számomra.

Kovács Bálint– Még ebben a csonka szezonban is rengeteget motorozhattál. Miben sikerült előre lépni, és miben kell még feltétlenül javulni?

– Amint mondtam, a telemetriával és a beállítások megértésével rengeteget fejlődtem idén, de ezeknek ugyanakkor tovább is kell fejlődnie, hiszen minél nagyobb a szint, annál több múlik a boxutcában végzett munkákon. Motorozást tekintve, amin mindenképpen javítanom kell a jövőt nézve, az a nyers tempó. Amikor felmegyek egy éppen ismert, vagy akár ismeretlen pályára, és egy közel olyan időt motorozok, mint ami a hétvégén a legjobb időm lesz. Ez segíteni fog abban, hogy hamarabb rátaláljunk a helyes beállításokra. Ez persze a minél több kilométerrel fog jönni, de ebben mindenképpen javulnom kell.

– Milyen tervek vannak 2021-re?

– Amint most év végén láttuk, hogy hol is tart a spanyol bajnokság, én úgy gondolom, ha célunk a világbajnokság, akkor nem lehet más irány, mint Spanyolország.

Kovács Bálint

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x