EseményekMotorverseny

Kis Viktória lehet 2013 leggyorsabb magyar női motorosa

2012 %C3%A9v%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91 csapat2Kelemen Krisztián, a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team tulajdonosa elégedetten gondol vissza az idei szezonra.

 

 

A csapattulajdonos úgy véli, mind a négy motorversenyzője megállta a helyét azokban a sorozatokban, melyekben 2012-ben rajthoz álltak. A szakember szerint mind a négyen teljesítették az év elején megfogalmazott célokat, bár nem titkolja, voltak menet közben feszültségek a csapaton belül.

 

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

 

Hisz abban, hogy a gárda élversenyzője, Győrfi Alen jövőre a TOP 10 tagja lehet a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatában, ahol a harmadik szezonját kezdheti majd meg, valamint azt sem tartja kizártnak, hogy a team egyetlen hölgytagja, Kis Viktória lesz 2013 leggyorsabb magyar női pályamotorosa. Továbbra is számít a csapat mindenesére, a versenyzőként és Alen szerelőjeként is ragyogóan helyt állt Nagy Győzőre, és abban reménykedik, hogy az idén a 125 GP-ben Alpok-Adria Bajnokságot nyerő Gyutai Adrián a Superstock 600-ba fellépve hasonló sikerekre lesz képes.

Amikor 2011 végén, számos tapasztalattal a háta mögött Kelemen Krisztián nekiállt szervezni csapata, a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team idei szereplését, anyagi hátterét, abban reménykedett, hogy a kicsiny, de nagyon lelkes gárda 2012-ben emlékezetes esztendőt produkál majd.

Nos, a csapattulajdonos elégedett lehet, ugyanis élversenyzője, Győrfi Alen a tanulóévét követően idén már a középmezőny első felének teljes jogú tagja lett a Superbike vb Superstock 1000 kategóriájában, ráadásul a monzai futamon a mezőny legidősebb technikájával a fantasztikus 6. helyet szerezte meg.

A 125 GP-ben induló Gyutai Adrián 2007 után újra nemzetközi bajnoki címet szerzett Magyarországnak, miután megnyerte kategóriájában az Alpok-Adria bajnokságot.

A csapat egyetlen hölgytagja, Kis Viktória első magyar nőként szerzett pontot Superbike kategóriában nemzetközi versenyen férfiak között, míg Nagy Győző valamennyi versenyén dobogóra tudott állni.

Kelemen Krisztián 2011-hez képest egyértelmű előrelépést várt a csapat élversenyzőjétől, és Győrfi Alen egész éves kiegyensúlyozott teljesítményével meg is felelt ennek az elvárásnak.

„Alen rögtön az első futamot pontszerzőként zárta Imolában, és ezzel megadta a kellő alaphangot az egész szezonnak. Rengeteget tanult a beállítások terén, és a versenyeken sorra bizonyította, megvan benne az a képesség, amivel igazán nagy célokért küzdhet, és ezt idén többször sikerült is előcsalogatnunk. Az előzetes terveinket abszolút túlszárnyalta a megszerzett 27 pontjával, ami ebben a rendkívül erős mezőnyben önmagáért beszél. Képes volt már versenyen – Monzában 6. lett – és időmérőn – Silverstone-ban a 9. helyről indult – is bekerült már a TOP tízbe, ami igencsak biztató a jövőre nézve. Azonban az örömbe egy kis üröm is vegyült, ugyanis a tíz futamból csak hatszor ért célba pontszerző helyen, míg kétszer ígéretes pozícióban bukott. Ezen mindenképpen javítania kell, akárcsak a koncentrációján. Kifejezetten jó versenyző alkat, aki céltudatosan éli a mindennapjait. Jövőre képesnek tartom arra, hogy bekerüljön a legjobbak közé, függetlenül attól, hogy a terveink szerint márkát váltunk, és új motorral vág neki a 2013-as szezonnak” – fogalmazott a csapattulajdonos.

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük