HírekKultúraMotoros zene

Érettségi és metál egyszerre?

geczi eszter touch me notEgy igazán fiatal gitáros tehetséggel találkoztam, Géczi Eszterrel, aki az idei tanévben érettségizik, s emellett egy csajbandában játszik.

A Touch Me Not énekesnőjével, Kucsera Lillával nyáron beszélgettünk, s akkor mondta, milyen új tagot találtak az együttesbe.

A dunavarsányi Eszter imád zenélni, valamint a nyelvtanulást, ezért is szeretne az ELTE-re, skandinavisztika szakra járni. Ugyanakkor, meg kell felelnie a tanórákon, s ezerrel dolgoznak a Touch Me Not debütálásán.

Honnan a rock iránti szerelem?

─ Apukámmal mindig P. Box-ot hallgattunk a kocsiban ülve, majd beleszerettem a System Of A Down-ba. A zenei pályafutásom a furulyázással indult, amire két hét után azt mondtam, hogy nem. Majd elmentem a zeneiskolába, de egy év alatt a szolfézs kifogott rajtam – ezt sok embertől hallottam egyébként, hogy ugyanígy járt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Tehát, abbahagytam az iskolát, de két év múlva mégis rászántam magam, hogy folytassam, s elkezdtem gitározni tanulni. A IX. kerületi Ádám Jenő Zeneiskolába jártam, ahol inkább népdalokat, valamint klasszikus zenét játszottunk.

Végül is akkor, hány éve gitározol? És milyen zenekarban kezdted?

─ 5 éve. Először egy fiúbandában zenéltem, akiket fesztiválozás közben ismertem meg, s később megkerestek. Majd jöttek Lilláék! Akusztikus gitáron játszottam sokáig, majd a Vágóhídvilla zenetáborban beleszerettem az elektromos gitárba.

Sokat gyakorolsz egyedül vagy inkább valaki tanít?

─ Van úgy, hogy kinézek egy tabot és megtanulom otthon. Viszont sokkal nagyobb motivációt ad, ha leül mellém egy gitáros, akitől tanulhatok és élőben gyakorolhatok, ezért néha elmegyek Czifra Mikihez gitározni, s régebben Vörös Attinál is tanultam. Ez olyan, mint a nyelvtanulásnál, hiszen ott is jobb, ha élőszóban próbálkozhat az ember. Az sem mindegy, hogy gyorsan vagy lassan fejlődünk.

Ki az abszolút favorit nálad?

─ Nincs példaképem, mindig más tetszik meg, mert a zene egészét nézem, nem külön a gitárost mondjuk. Régebben a szimfonikusabb bandákat imádtam: Nightwish, Sonata Arctica. Majd jöttek a modernebb metálosok, mint a Periphery, Monuments, Protest the hero. Sőt, Metallica-időszakom is volt. Sokáig elzárkóztam a csajbandáktól, nem tudom, miért… De nyitott vagyok amúgy mindenre, hiszen ha jó valami, akkor jó.

Hogy telnek a nyaraid bulizás szempontjából?

─ Fesztiválokra szoktam járni. Voltam a Hegyalján, idén pedig a Rockmaratonon és a Fezenen.

Dunavarsányból hogyan jársz be próbákra? Vagy inkább az a kérdés, hogy mész haza?

─ Ha próba van, akkor benn alszom valakinél, liberálisak a szüleim, megengedik. Persze, nem hagyom, hogy a zenélés a tanulás rovására menjen, de fordítva sem!

Nagyon izgulsz a fellépések előtt?

─ Olyan koncertem még nem volt, ahol 45 percen keresztül kellett játszani sok ember előtt. Inkább a zenesuliban voltak ilyen jellegű élményeim. Ott viszont kiraktak egyedül a színpad közepére és úgy kellett előadni – nagyon rossz egyes-egyedül kiállni. Amúgy igen, izgulok a megmérettetések előtt. Szoktak még hívni vendég-zenélni akusztikus performance-okra. Azt vettem észre magamon, hogy teljesen felold, ha többen vagyunk a színpadon és együtt zenélünk.

Leblokkolsz, ha hibázol?

─ Próbálok hozzá jó fejet vágni, de alapvetően grimaszolni szoktam, hogy „úristen, elrontottam”. Egyszer a zeneiskolában nagyon megkavart egy hiba, s nem úgy folytattam a dalt, ahogyan kellett volna – utána még sokáig bántott a dolog. De túl kell lépni az ilyeneken, hiszen emberi dolog.

Könnyen megtanulsz egy új számot?

─ Mivel ott vagyok a dalírásánál, nem sok időbe telik megtanulnom. Hallgatom párszor, összerakom a fejemben a részeket, s utána már csak azt kell megnézni, hogy mik alkotják azokat a részeket.

Hogy állnak most a zenekar dolgai?

─ Most inkább a számírásra fogunk ráfeküdni és szervezzük a Vidéki lányok című szám klipforgatását, a fotózást, az első koncertünket. Készen van a 4 számos EP, illetve még a Vidéki lányokhoz fel kell venni a szólót, ami az én részem lesz. A közeljövőben össze fog állni szépen minden tervünk és nagyon várjuk a fogadtatást. Nekem ez az első szárnypróbálgatásom, szóval ezért is nagyon fontos az egész!geczi eszter touch me not2

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük