HírekKultúraMotoros zene

“Cuki metálos” húrtépés – ősszel támad a Touch Me Not!

kucsera lillaA sokszínű zenei ízléssel megáldott, énekes-basszusgitáros Kucsera Lilla a magyar csajbandákat erősíti zenekarával, a Touch Me Not-al.

Az ősszel berobbanni készülő Touch Me Not (Nebáncs Virág)-ot négy tehetséges leányzó alkotja, mégpedig Lilla, Ban Anita és Géczi Eszter gitáros, valamint Kelemen Ági dobos.

Lillával kiültünk sörözni egy kellemes nyári meleg napon a parkba, és a beszélgetésünk után belehallgathattam a készülő dalaikba.

A legeslegtalálóbb kifejezés tényleg az, hogy „cuki metál”, egy igazán erős, kemény kezdés után Lilla angyali hangja töri meg élesen a kontrasztot.

Ahhoz, hogy eddig a pontig eljussunk, Lillának a nagybőgőtől kezdve, a hegedűn át, mindenen játszania kellett…

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

─ A szüleim elhatározták, hogy mindenképpen zenész gyerekeket szeretnének, ezért a bátyámmal együtt már zenei iskolába jártunk 6 éves korunktól. Belőle, kimagaslóan tehetséges dzsesszgitáros lett. Én pedig 5 évig hegedültem, de rájöttem, hogy ez nem az igazi… Úgy gondoltam, a bátyámat kísérni kellene valamivel, ezért választottam a basszusgitárt. Ezen kívül még nagybőgőztem is egy szimfonikus zenekarban. Majd ezt is ott hagytam és végül csak a basszusgitárra koncentráltam.

kucsera lilla-touch me not

Milyen bandában kezdted?

─ Folyamatosan kerestem zenekarokat, akikkel felléphetnék. Sokáig nem történt előrelépés az ügyben, de végül 2009 környékén beszálltam a Cante Diem együttesbe, amely egy indie rock formáció, angolul énekelnek. Triót alkottunk, Ferenczi Zsolttal és Juhos Gáborral – 6 éven keresztül nyomtuk együtt. 2013-ban felléptünk az A38-on a kedvenc zenekarunkkal, a The Subways-al. Az indie műfajban nagyon elismertek, az egyik Guy Ritchie filmnek is ők írták a főcímdalát, a Rock and Roll Queen-t. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy az előzenekaruk lehettünk! Jó fejek voltak, sokat beszélgettünk velük. Ez végül elindította a szekerünket: egyre nagyobb- és több helyen játszottunk. Sajnos azt kellett tapasztalnunk, hogy a hazai közönség annyira nem nyitott erre a műfajra, főleg, ha angolul énekelnek. Különváltak az útjaink.

Ekkor már zenélgettél a lányokkal is?

─ Igen, játszottam a csak csajokból álló I Scream-ben, Tiszai Viviennel, Bulatovic Évivel és Bannal. Annyira összehangolódtunk a színpadon, hogy utána azon gondolkodtunk, folytatni kellene… Csak később lett ebből valami, amikor elkezdtünk összeülni Bannal és Ágival, s szépen lassan születgettek a közös dalok. Nekik akkor nagyon beindult a szezon a Vasmacskával, én pedig még benne voltam a Cante Diemben. Kevés időnk volt egymásra. A koncepció megvolt a zenekarunkkal kapcsolatban, de hezitáltunk, hogy gitárost is kellene keresnünk és így tovább. Éreztük, hogy hatalmas potenciál lehet a dologban és igazi, minőségi rockot játszhatunk együtt.

Rá is találtatok Eszterre?

─ Nem, ott még nem tartunk! Szóltam a bátyámnak, hogy szálljon be a zenekarba. Íródtak a számok és egy klippel is kijöttünk tavaly októberben, a Szakíts velem című nótával. Megszületett a banda neve: Touch Me Not – Ági fejéből pattant ki az ötlet és nagyon megtetszett nekünk, mivel érdekes szójáték van benne.

Azután kimentem fél évre Törökországba tanulni. Amikor visszajöttem, folytattuk a dolgokat. A bátyám érezte, hogy mivel dzsessz zenész, nem fekszik neki ez a keményebb megmozdulás. Ekkor jött a képbe egy nagyon fiatal, de annál tehetségesebb leányzó, Géczi Eszter.

Úgy találtam rá, hogy Czifra Mikit kérdeztem – a Balkan Fanatikban zenélt -, tudna-e valakit ajánlani, aki dalíró társam lenne. Mondanom sem kell, Esztivel rögtön ráhangolódtunk egymásra, össze is ültünk ötletelni, aminek két remek számalap lett az eredménye. Így teljes most a csapat!

Előreláthatólag szeptember végén készítjük el a legújabb klipünket. Ági és Ban a Vasmacskával nyáron halálra turnézta magát, szóval nem is nagyon erőltettem a próbákat, mert esélytelen lett volna összehozni. Esztivel írogattuk a dalokat szépen csendben.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük