HírekMotorokMotorozás

Két motoros életébe került egy figyelmetlen előzés

Halálos Motoros baleset veszprém-gyulafirátót

Egy pincehelyi és egy gyönki motoros volt az áldozata annak a közlekedési balesetnek, ami vasárnap dél körül történt Veszprém megyében. Előzetes információk szerint a személyautót vezető 23 éves nő volt a hibás.

Elkezdődött a balatoni szezon, ami meglátszik a közlekedési balesetek számának emelkedésében is. A police.hu tájékoztatása szerint a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2022. július 18-án 0 órától 2022. július 24-én 24 óráig összesen 25 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a megyében, melyekből 8 súlyos, 17 pedig könnyű sérüléssel végződött.

Egy halálos kimenetelű közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök vasárnap kora délután, ahol két motorkerékpár-vezető vesztette életét.

A fent említett időszakban közúti közlekedési balesetekben 8 ember sérült meg súlyosan, további 29 fő könnyebben, 45 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására. Az elmúlt héten a Veszprém megyei rendőrök összesen 25 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akiknél felmerült az ittasság gyanúja, közülük egy sofőr súlyos sérüléssel járó, egy másik pedig anyagi kárral végződő balesetet okozott.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Balesetben meghalt két motoros a 82-es főúton Veszprém-Gyulafirátótnál vasárnap.
A rendőrségi tájékoztatás szerint vasárnap dél körül egy személygépkocsi és két motorkerékpáros ütközött eddig tisztázatlan körülmények közt a 82-es főút 7-es kilométerszelvényében.
A balesetben a motorokat vezető 41 és 43 éves férfiak a helyszínen életüket vesztették – tették hozzá. A helyszíni információk szerint a személyautóban ketten megsérültek. – írta az MTI

Az ártatlan motoros áldozatok híre ismét felkavarta az állóvizet a közössági mádiában. Az egymásnak feszülő autósok és motorosok nem kímélik egymást a véleményükkel. Sokan sajnos a hírt el sem olvassák és máris a motorosokat hibáztatják, pedig ebben az esetben az esetben valószínűleg a személyautó vezetője hibázott, amikor a szűk úton egy kocsisor előzésébe kezdett.

A motorosok közössége most az Opelt vezető 23 éves hölgy vérét követeli, és abban reménykednek, hogy méltó büntetést rónak ki rá, amiért elvette két családapa életét a figyelmetlensége miatt.

Közúti balesetek Magyarországon 2022 első negyedév

A Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint már azzal is jelentős mértékben lehetne csökkenteni a sérüléssel járó közlekedési balesetek számát, ha mindenki a szabályok betartására törekedne. A nyári időszakban országosan jelentősen megnő a közúti járműforgalom és ennek kapcsán fokozódik a közúti közlekedési balesetek bekövetkezésének kockázata. Arra kérik a közlekedésben résztvevőket, hogy legyenek a szokottnál is előzékenyebbek, előrelátóbbak, így megalapozva a „baráti légkört” az utakon.

Az alábbi tanácsok betartásával jelentős mértékben megelőzhetőek a közlekedési balesetek:

  • mindig a sebességhatárok betartásával, a látási- és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek,
  • tartózkodjanak az ittas járművezetéstől,
  • tartsák be a járművezetés közbeni mobiltelefon használatra vonatkozó szabályokat,
  • mindig használják a passzív biztonsági eszközöket,
  • kövessék figyelemmel a médiában megjelenő baleset-megelőzési tájékoztatókat, útépítésekről, forgalomkorlátozásokról szóló közleményeket,
  • egy bekövetkező torlódás esetén tájékozódjanak a terelőútvonalakról,
  • fokozott óvatossággal, kellő körültekintéssel közelítsék meg a vasúti átjárókat!

 

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: Police.hu, fotó: deltahirek.hu

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük