CsajokKiemeltMotoros csajok

Red Eagle: Két éve elhatároztam, hogy leteszem a jogosítványt motorra

redeagle0413Hol is kezdjem? Talán ott, hogy az egész 4-5 éves koromban kezdődött, mikor az unokatestvéremmel a szomszéd 207-es Babettáján ültem, és vezethettem. Lehetséges, inned ered a motorok iránti rajongásom, és talán a bátyám veterán motoros múltja jóvoltából.

Két éve elhatároztam, hogy leteszem a jogosítványt motorra. Sajnos az ötletet a bátyám baleseteiből okulva, és anyagi gondok miatt nem nagyon támogatták a szüleim, ezért a zsebpénzemből – ami napi 200 forint volt – és egy kis munkával gyűjtögettem a pénzt. Lassan összegyűlni látszik az összeg.

A nyáron sok motoros találkozón jártam és nagyon rossz érzés volt hogy míg mások saját motorjaikon mentek a találkozókra, én csak utasként a párommal mehetek. Eldöntöttem, ez nem mehet így tovább. Valaminek lennie kell, vagy beleőrülök. Ezért elkezdtünk keresni egy motort a párommal.

A munkatársának volt egy 210-es Babettája 5000 Ft-ért. Megnéztük a motort, és egyből beleszerettem. A párom jóvoltából megtanultam a motoron a váltás rejtelmeit egy 250-es MZ Trophy-val és egy HONDA CX 500-zal. Nagy élmény volt!

A Babettát, amit vettünk 5000 Ft-ért, 15 000 Ft-ból rendbe hoztuk. Most 52 km/h-val száguld a kicsike, szembe széllel pedig 45 km/h-val. Nemsokára át lesz festve, és készen áll arra, hogy bejárjam vele az országot, de csak miután letettem a vizsgát! Talán nemsokára, ha el tudom adni a Babettámat, egy nagyobb motort is vehetek. Talán egy 125-ös MZ-t, de a cél távolinak látszik sajnos. Ez van, minden kezdet nehéz.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük