fbpx
CsajokHírekMotoros divat

Nyári motoros bukósisakok: melyik modellt válaszd?

Nyitott bukósisak

Amikor sisakot keresel, az első dolog a fej védelmi szintje, de meleg időben fontos figyelembe venni azokat a speciális tulajdonságokat is, amelyek hűvösen tartanak, anélkül, hogy a biztonságot feláldoznád.

Mi lehet szebb, mint egy forró nyári estén egy hosszú kalandozás a motorral, vagy az áhított út a hegyre a naplementében? Ahogy a tavasz nyárba fordul, általában sok motoros könnyebben nekivág az útnak, ugyanakkor a forró időjárással is meg kell küzdenünk.

A nyári hónapokban a hőség miatt a sisak viselése nagyon kellemetlenné válhat; ezért fontos, hogy olyan sisakot válasszunk, amely a lehető legjobban csökkenti a forróság okozta problémákat.

A nyári sisak kiválasztásakor két fő szempontot kell figyelembe venni:

  • Szellőzőrendszer
  • Belső napellenző

Nincs rosszabb érzés, mint forróságban szenvedni és izzadni a sisak rossz szellőzése miatt. Éppen ezért fontos, hogy a meleg időjárásra készült motorkerékpáros sisakok, különösen a flip-up és full-face sisakok, légbeömlő és kiáramló szellőzőnyílásokkal legyenek felszerelve, hogy ne izzadj, és nyugodtan élvezhesd a motorozást.

Hogyan válaszd ki a megfelelő méretű motoros bukósisakot?

Ami a láthatóságot illeti, a hosszú nyári napok és a meleg esték lehetővé teszik számunkra, hogy élvezzük a hosszú túrákat, de a nap sugarainak való hosszan tartó kitettség problémát jelenthet a szemnek, és befolyásolhatja az útviszonyokat. Ezért fontos, hogy olyan sisakot használjunk, amely napellenzővel ellátott, és védi a szemet az UV-sugaraktól.

Nyitott sisakok a nyári száguldozáshoz

5+1 tipp a nyári motorozáshoz

A városi területeken nyáron a hőmérséklet nagyon megemelkedik, és a hőség szinte elviselhetetlen, ami megnehezíti az ingázást; ezért ebben a helyzetben a legnépszerűbb sisakmodell a nyitott sisak.

A nyitott sisakok azok, amelyek jobban szabadon hagyják az arcodat, és ennek következtében a forró évszakban a legtöbb levegő áramlik az arcodra. A legtöbb gyártó kínál ilyen sisakot. Nekem évek óta Caberg Riviera V4 van:

Hosszú, biztonságos és kényelmes utazások a felnyitható sisakokkal

A hosszú nyári napok rengeteg lehetőséget biztosítanak arra, hogy kimozdulj és motorozz. A legnépszerűbb túrasisakok a moduláris vagy flip-front sisakok, amelyek, ha kettős P/J homologizációval rendelkeznek, biztonságosan használhatók leengedett állrésszel, vagy nyitott állásban.

A kettős homologizációval rendelkező felnyitható bukósisakok előnye, hogy bármikor friss levegőt szívhatsz, amikor csak akarsz, az állvédő nyitott állásban van lezárva, ugyanakkor van egy teljes arcú sisakod is, amely nagyobb védelmet nyújt szél vagy eső esetén, ha szükséges.

 

 

Forrás, címlapkép: qeen21

5 1 vote
A cikk értékelése
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x