MotorbemutatóMotorok

Kawasaki GPZ 900 R Mad Max stílusban

kawasaki gpz900r madmax 9Hosszas keresgélés után idén februárban találtam rá és vásároltam meg a motort egy komplett motorkerékpár donorral együtt. A célom már a keresgélés során is egy Mad Max stílusú motorkerékpár elkészítése volt, ehhez pedig jó alapnak találtam ezt a típust.

Soltész Dávid vagyok Hajdú Bihar megyéből, Földesről. Van a tulajdonomban egy 1986-os évjáratú Kawasaki, amit egy kissé átalakítottam. MadMax stílusúra.

Miután megvettem a motort, szétszedtem úgy. hogy csak a blokk maradt a vázban. Egy nagytakarítást követően elkezdtem az új formájára összeállítani. Kezdődött az idomok, a blokk, a felnik festésével.

Amíg száradt a festék, beszereztem hozzá az “új” alkatrészeket, kiegészítőket. A gyári csutka kormány helyett, kormánybefogót + egyenes kormányt kapott.

 

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Műszaki adatok: Kawasaki GPZ 900 Mad Max

Motor
Kawasaki GPZ 900 R
Évjárat
1986
Hengerűrtartalom
908 cm3
Teljesítmény
117 LE
Száraz súly
247 kg
Meghajtás
Lánc

A gyári kipufogódobokat lecseréltem a 2003-tól gyártott Kawasaki Z1000-es gyári kipufogóira, melyek vágott és fölösleges hangtompítóiktól megszabadított formában kerültek a motorra.

A segédvázat méretre vágtam, majd szakember segítségével megerősítettem, amire mehetett az új cafe racer farokidom az új ülésekkel. Mondjuk hátul nem lehet túl kényelmes, azt még nem próbáltam.

kawasaki gpz900r madmax 6Az első lámpa kapott egy sárga fóliát, az ekkorra a több réteg festéktől már megszáradt idomok pedig egy kis díszítést pár egyedi matricával. És nem utolsó sorban a rendszám lekerült oldalra egy kis led lámpa társaságában.

Mindent természetesen egyedül nem tudtam volna megcsinálni, ezért a segítségeket köszönöm barátaimnak, ismerőseimnek.

Motorikusan és szerkezetileg rendben van a motor, ezért szerencsére a kötelező dolgokon kívül, mást nem kellett vele csinálnom.

kawasaki gpz900r madmax 1A fantáziámban még vannak más dolgok is, amit ki szeretnék majd bontakoztatni a jövőben.

Széles utat mindenkinek!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük