fbpx
HírekMotorbemutatóMotorok

Chopper nőknek – Miss Behavin’

missbe00Most már letagadhatatlan az a tény, hogy napról-napra egyre több nő száll motorkerékpár nyergébe, vagy tervezi, hogy új motort vásárol. Ezt az igényt fedezte fel a kaliforniai Big Bear Choppers is, mikor nekiláttak egy kifejezetten női chopper megtervezésének. Az új modell neve: Miss Behavin.

Eddig még nem volt ilyen, ezért nyugodtan mondhatjuk, hogy már jó ideje várható volt egy kicsit rövidebb, valamivel alacsonyabb has- és ülésmagasságú, kifejezetten nők számára készülő chopper. Az új modell ugyanis nem csak a Big Bear Choppers számára újdonság, hanem eddig az egész világon nem készült olyan kitbike, amelyet motoros nőknek terveztek.

A motor nevét egy második világháborús vadászgép orrmintájáról kölcsönözték. Hozzátartozik az amerikai történelemhez, és a cég tulajdonosai szerint illik a cég stílusához is. A tulajdonosok úgy kalkuláltak, hogy a Miss Behavin-re fog vágyni ezentúl minden olyan motoros nő, aki szeretne egy megbízható motorkerékpárt, amely emellett tökéletesen illeszkedik a női test ergonómiájához, és közben szép is és egyedi stílusa van.

Miután már évek óta hallgatták hölgyvásárlóik kritikáit, kifogásait a korábbi modelljeikkel kapcsolatban, volt elképzelésük róla, hogy mit szeretnének a nők. Azt remélik, hogy ez a modell minél több vásárlójuk vágyaival egyezik majd.

De mit akarnak a nők?

A modell egyébként megegyezik a BBC (Big Bear Choppers) sikeres Venom ProStreet modelljével, amit egy polírozott 100 köbhüvelykes (1639 cm3), csökkentett rezgésszintű motor hajt, egy hatsebességes Baker váltóval, exkluzív primer hajtással, krómozott kiegészítőkkel és digitális kilométerórával. Egyedül a váz különbözik, amelyet kifejezetten kis méretű sofőrökhöz terveztek.

missbe02Az új váznak köszönhetően a chopper ülése hihetetlenül alacsony, mindössze 19 hüvelyk (482 mm) a földtől számítva, kisebb a hasmagasság is, és a nyak dőlésszögét is mindössze 34 fokra csökkentették a könnyebb kezelhetőség érdekében. A kormány és a lábtartók könnyedén elérhetőek egy kisebb motoros számára is.

Az egyedi formájú üzemanyagtankot a népszerű Sled ProStreet modellről kölcsönözték, a különleges formájú olajtartály pedig 4,7 liter folyadék befogadására alkalmas. A hátsó kerék szélessége 250 mm, és a hátsó lánchajtás a bal oldalon fut.

A motor mindezeket összevetve nagyon könnyen kezelhető. A tervezők figyeltek arra, hogy a Miss Behavin’-nel való közlekedés ne okozzon stresszhelyzetet a hölgyek számára sem hosszútávon, sem lassú egyensúlyozásnál, például egy zsúfolt parkolóban.

missbe11

A cég arra is ügyelt, hogy az új modell megbízható és biztonságos is legyen, hiszen a nők semmit nem szeretnének kevésbé, mint egy lerobbant motorkerékpár mellett álldogálni az országút szélén egyedül.

Ezek után kíváncsian várjuk, hogy a többi motorépítő cég mit lép erre. Beszállnak-e a motoros nők kegyeiért folytatott harcba. Ha igen – és valószínűleg így lesz – mi csak nyerhetünk a versenyen.

 

Neked hogy tetszik? Elfogadnál egy ilyen pofás kis choppert?
0
Neked hogy tetszik? Elfogadnál egy ilyen pofás kis choppert?x

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x