HírekMotorokMotorozás

Júliusban újra indul a BMW Bike Maraton

bmw-bike-maraton-2014A jelentkezési lista alapján idén két hölgy indul majd a BMW Bike Maraton hétvégén startoló futamán. Szurkoljunk együtt Németh Mónikának és Urbán Zitának!

2014. július 12-én újra elrajtol hazánk egyik legnépszerűbb motoros tájékozódási versenye, a BMW Bike Maraton, amely immár 9. alkalommal várja a kalandvágyó motorosok jelentkezését. A mezőny idén a Wallis Pest Váci úti szalonjától indul és Magyarország északi területein, valamint Szlovákián halad majd keresztül.

A résztvevőknek – egy egri pihenőt beiktatva – összesen valamivel kevesebb, mint 900 km-t kell majd teljesíteniük a 2 napos verseny során.

Új szabályok

A BMW Motorrad számára kiemelten fontos a motorosok biztonsága, így a tavalyi 24 órás folyamatos verseny megváltoztatása után, most egy újabb finomítást vezet be a mérési rendszerben, amivel kizárja annak a lehetőségét, hogy valaki a sebesség növelésével kompenzálja az esetleges tájékozódási hibáit – idén a szervezők az átlagtempók mellett figyelni fogják a csapatvezető motorok által megtett távot is.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Nyeremény

A tavalyi évhez hasonlóan, a verseny győztesei, a BMW Motorrad Vezetéstechnikai Tréningjén vehetnek részt.

„Ha jobban belegondolok, szükség lenne egy-egy ilyen “bemelegítésen” évente kétszer, de egyszer biztosan részt venni. Végigmentünk mindazokon a gyakorlatokon, amelyek segítenek a motor kezelését készséggé alakítani, valamint a vészhelyzetek megoldását is automatizálni, hogy ne akkor kelljen kitalálni a megoldást, amikor esetleg az életünk múlhat rajta. Mert olyankor a legritkább esetben szokott sikerülni” – mondta el Derék Zsolt, a 2013-as verseny egyik győztese, miután részt vett a nyereményként kapott tréningen.

Nevezés

A versenyen idén is 2-3 motorból álló csapatok vehetnek részt, azonban a tagoknak nem szükséges együtt nevezniük, mindenki egyénileg regisztrál. Nevezni a Bike Maraton Egyesület hivatalos honlapján lehet.

Vettél már részt máskor is a BMW Bike Maratonon? Milyen élmény volt? Idén is készülsz?

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük