CsajokHírekMotorokMotoros divatMotorozás

Itt a farsang – öltözz motorosnak!

motoros farsangi jelmezAz igazi motorosok sokat kritizálják a nem igaziakat. De vajon mi alapján döntjük el, hogy ki az igazi és ki nem az? Mert például én motorosnak tartom magam. Meg valószínűleg te is.

Van egy elmélet, miszerint a motorosok között azért sok a rossz arc, mert motorossá válni egyszerű. Ha nem sportoltál egész életedben, nincsenek sportoló barátaid, vagy nem zenéltél soha, úgyhogy zenészeket sem ismersz, de jön az életközép-válság és kellene már pár haver, akikkel le lehet lépni a családtól, akkor a legegyszerűbb venni egy motort, egy rojtos bőrdzsekit meg felkötni egy fejkendőt, és már meg is van oldva a dolog.

Persze azért nem ilyen egyszerű az egész, mert akkor még el kell merészkedni valami motoros rendezvényre, beülni a büfébe vagy a sörsátorba és meghívni pár szimpatikus arcot egy bambira vagy sörre – attól függ, hogy ottalvós-e a buli.

Másnapra már ismersz is pár régi anekdotát, olyan öreg motorosok neveit, akik úgy tűnik számítanak, így legközelebb már lehet is villantani, ha megint ismerkedni kell. Jöhet a sztori a régi Verhovinádról meg a Java Mustangról, és máris megvan az új baráti kör.

Persze a régi motorosok hamar levágják az ilyet, sőt, ha elég szemfülesek, simán kihasználják az új jövevényt és többször is sorban állnak potya piáért. Cserébe viszont olyan történeteket mesélnek, amik nemcsak szórakoztatóak, hanem közszájon forognak motoros berkekben.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Aki ezeket ismeri, tuti közülük való. Csak arra kell vigyázni, hogy amikor a frissen érkezett tovább meséli, nehogy épp annak mondja, akiről a történetben szó van. Hallottam már ilyenről és az nagyon ciki lehetett.

Légy türelmes!

Persze azt, hogy valaki mennyire régi motoros, csak az idő dönti el. Mindenki elkezdte valamikor. Akinek szerencséje van, az még a múlt században, szakadt, keleti motorokon, otthon barkácsolt gépeken. De ha úgy vesszük, lehet, hogy épp annak van szerencséje, aki mostanában kezd motorozni, és még pénze is van, így futja egy jó állapotú, hibátlan kétkerekűre, amit nem kell otthon farigcsálni a garázsban.


Ezért jó a tél, mert van idő ilyen dolgokon filozofálgatni. Mindent megmagyarázni, és érveket felsorakoztatni annak az ellenkezője mellett. De ha már hiányzik a motorozás, és úgy érzed, hogy még messze van a tavasz, van egy jó ötletem: farsangkor (is) öltözz motorosnak!

Vízkereszttől Hamvazószerdáig tart a farsangi időszak, ami idén január 6. és február 10. közé esik. Még van időd kiválasztani, és megrendelni a pólót, amiben a farsangi buliban a legjobban érzed majd magad.

Nézz be a webáruházunkba, és válassz magadnak egy motoros pólót, amivel feldobhatod a napodat!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük