HírekMotorokMotorozás

Ismét elveszettünk egy jó embert: Horváth Miki emlékére

csajokamotoron 10 szulinapi trening 54

Az elmúlt héten ismét rossz hír érkezett. Horváth Miki, aki motoros rendőroktatóként sok motorosnak segített vezetéstechnikai tudásával az elmúlt években, itt hagyott minket.

Horváth Mikit 2007 óta ismertem. Akkor kezdődtek a Pest-megyei Balesetmegelőzési Bizottság által szervezett Ingyenes Vezetéstechnikai tréningek (IVTM), amelyeknek kezdettől fogva oktatója volt. Az elmúlt években a motoros rendőrök oktatása mellett több ezer hétköznapi motorosnak adta át tudását ezeken a vezetéstechnikai tréningeken.

Mikinek nagy szerepe volt abban, hogy a motorosok megismerjék a rendőrmotorosok munkáját, és a zsigerből jövő hétköznapi rendőrellenességet kölcsönös tiszteletté és motoros barátságokká alakítsa át. Az ő munkája is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az utcai motorosok képbe kerüljenek a motoros rendőrök nehéz munkájával és a képzésük követelményeivel.

Mára talán nincs is olyan motoros, aki ne hallott volna a magyar motoros rendőrök nemzetközileg elismert motoros tudásáról, a versenyeken elért nemzetközi sikereikről. Horváth Miki pedig nemcsak tapasztalt rendőrmotoros, hanem kiváló oktató is volt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Csajok a motoron által szervezett tréningeken a motoros nőket is lelkesen oktatta és sok hölgynek segített megérezni azt a magabiztosságot, ami a motoros rendőröket is jellemzi, amikor nyeregben ülnek. Sokunknak ez a májusi tréning jelentette a tavaszi felkészülést, ahonnan Miki sosem hiányozhatott.

Mikit már néhány hete kórházban ápolták. A motoros közösség egy emberként szorított neki, amikor jött a hír, hogy lélegeztetőgépre került. Később mindenki örült, hogy talán sikerül legyőznie ezt az akadályt is, ugyanis már nem kellett a gép. Aztán nagyon rövid idő múlva ismét rosszabbodott az állapota, újra visszakerült a gépre. Sajnos a COVID-19 vírussal harcban álló, legyengült szervezete nem bírta tovább tartani a frontot, így múlt pénteken itt hagyott minket.

A családja mellett a motoros társadalom egy emberként gyászolja. Nagyon fog hiányozni.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük