HírekKultúraMotoros zene

Így váltakoznak Filip Gyuri hangulatai

Amikor decemberben megtaláltam a postaládában Filip Gyuri hangulataim című CD-jét, az első gondolatom az volt, hogy ha Gyuri erre járt, miért nem csöngetett be. De aztán rájöttem, hogy valószínűeg becsöngetett csak nem voltunk itthon. A CD-re viszont azonnal lecsaptam.

Filip Gyuri Hangulataim CD 2023

Mi legtöbbször a kocsiban szoktunk zenét hallgatni, akkor együtt a család, mindenki kedvencei sorra kerülnek. Először erőltetnem kellett, hogy az épp aktuális kedvencek helyett a gyerekek számára ismeretlen Filip Gyurit tehessem be. Nekünk – felnőtteknek – azonban Gyuri egyáltalán nem ismeretlen, sőt. Fiatalságunk motoros találozóinak meghatározó alakja ő.

A ’90-es években nemcsak zenekarával, a HD Banddel volt rendszeres fellépője a motoros találkozóknak, maga is szervezett 8 összejövetelt Pilismaróton, valamint gyakran hívták műsorvezetőnek motoros rendezvényekre. Egyszóval klasszikus rockemberől van szó a kifejezés legjobb értelmében.

Miután több formációban is megmutatta már tehetségét, 2023 decemberében egy nagylemeznyi új zenével jelentkezett. Ez immár Gyuri második szólóalbuma.

Filip Gyuri Hangulataim CD 2023

A Hangulataim cím tökéletesen lefedi azt, amit a CD-től kapunk. Senki ne számítson egy homogén, behatárolható stílusra. A dalokat hallgatva Gyuri gondolataiba, különböző életszakaszaiba, zenei stílusaiba kapunk betekintést. Néhol személyesen is érintve éreztem magam, némelyik dalnál azt gondoltam, hogy ez velem is megtörténhet vagy már meg is történt, de legtöbbször az volt a gondolotom, hogy értem, hogy Gyuri miről beszél.

Mivel az első dalon kívül a lemezen nincsenek kimondottan slágergyanús, könnyen énekelhető dalok, a gyerekek első körben leszavazták, amikor újra akartam indítani a lemezt, de talán nem is baj, talán még nem is nekik való. Inkább olyan otthon, magányosan hallgatós, nosztalgiázós lemez lett a Hangulataim.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Közreműködött:

Filip Gyuri – ének, gitár
Zabos Regina, Urbán Edina – ének
Dandó Zoltán, Tóth Ráres, Kovács Péter, Jurisits Tamás, Puskás István – gitár
Lattmann Béla, Zdosek Ádám, Megyaszay István – basszusgitár
Stencli Tamás – szaxofon
Tulkán Péter – trombita
Bakai Marci – hegedű
Jülek Erik – dob
Schneider Szilveszter – ütősök
és az Árpád-házi Szent Erzsébet leánykar

Filip Gyuri Hangulataim CD 2023

Dallista:

 1. Te, meg én
 2. Rock & Roll sztár
 3. Bill kapitány
 4. Szeress úgy
 5. Nincs nő, nincs baj
 6. Nyári dal [Sálálá]
 7. Pajtatánc
 8. Hajtsuk meg az Impalát
 9. Szabadság, szerelem
 10. Álmok nélkül
 11. Elszállt egy kismadár

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük