HírekKultúraMotoros zene

Filip Gyuri a motorbalesetből felépülve szólóalbumot készít

Filip Gyuri új szólólemezeFilip Gyuri a megboldogult HD Band frontembere időről-időre ismét a látóterembe kerül. Az utóbbi évek – a COVID-19 miatti lezárások – kissé felforgatták a zenészek életét, így természetesen ő is megszenvedte ezt az időszakot. Tavaly nyáron pedig egy súlyos motorbaleset miatt lábadozott sokáig. Most viszont egy új dallal, és nyárra egy új albummal jelentkezik.

A kilencvenes években nem telhetett el motoros találkozó a HD Band koncertje nélkül. Összesen 4 nagylemezük jelent meg az igazi zúzós rocknótákkal. Később ahogy az idők változtak, Gyuri több formációt is létrehozott, és természetesen nem tűnt el a motorosok látóköréből sem. A Soundtrack nevű zenekarával például részt vettek a motoros balesetet szenvedett Melindának szervezett jótékonysági rendzevénysorozat zárónapján Esztergomban 2007-ben.

2008-ban mi vettünk részt a Filip Gyuri Band videoklip forgatásán, majd 2012-ben a Csajok a motoron szezonnyitó kocsmázásán zenéltek a Columbus Pubban a Soundtrack nevű felállással népszerű filmzenékkel szórakoztatva a motorosokat. Még ugyanebben az évben alakult meg a CA/CD zenekar, ahol természetesen AC/DC dalokat játszottak.

Később nemcsak a járvány miatti lezárások sújtották a zenekart, hanem mikor már újra lehetett koncertezi, 2022. július 7-én reggel fél nyolckor Gyuri súlyos motorbalesetet szenvedett. Elmondása szerint, előzött egy személyautót és a takarásából ugrott elő egy hatalmas vadkan.

Olyan hirtelen történt, hogy reagálni sem tudott rá. Nagy tempóval, féknyom nélkül, frontálisan találkozott a vaddisznóval. Egy totálkáros motor, az elpusztult vadkan, több csont törés, félig eltűnt jobb sarok és műtét lett a baleset következménye.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Filip Gyuri új szólólemeze

Bele gondolni is rossz. De Filip Gyuri csak mosolyog és röviden csak annyit mond “az a lényeg, hogy itt vagyok újra egyben a színpadon.”

A kórházban döbbent rá, hogy itt az ideje kicsit lazítani a munkatempón és megcsinálni a következő szólólemezét. Karácsonyra már két dalt is rögzítettek és azóta, még négyet. A napokban már újra a Sonic Garden Stúdióban lesznek Pálfi Balázs hangmérnökkel, akivel már az első alkalom első percétől érezte, hogy jó kezekben lesznek, a keverőpult potméterei.

Filip Gyuri Band videoklip forgatás: Újszilvás ’07

Az új szólólemezre Gyuri olyan zenészeket hívott meg muzsikálni, akik a korábbi bandáiban is megfordultak. Ilyen volt például a 2010-es évek elején Jülek Erik, a Soundtrack zenekar dobosa, akivel Gyuri nagyon szeretett együtt zenélni és ezekben az években Dandó Zolika gitárost is többször lehetett vele egy színpadon látni. Megyaszay István félelmetes basszusgitár szólóit is hallhattuk már a bandájában.

Most ők alkotják az alap csapatot, valamint egy fiatal, tehetséges gitáros, Jurisits Tomi, aki a Két gitáros a cajonos és a kutya akusztikus formációban zenélt Gyuri oldalán. Nem mellesleg Tomi 2022-ben megnyerte “az év gitáros tehetsége” versenyt.

A zenészek névsorában, ott van még Váry Marci dobos, Pintér Zoltán basszusgitáros, Fángli Erik és Kovács Péter gitáros, a mostani CA/CD komplett legénysége. Stencli Tamás, a virtuóz szaxofonos is több szállal köthető Gyuri zenekaraihoz, őt is hallhatjuk majd néhány szerzeményben.

A legnagyobb meglepetés egy olyan ikonikus jazz zenész neve, aki korábban Charlie, Zorán és László Attila zenekarában is basszusgitározott: Lattmann Béla tanár úr, is hallható lesz majd két Dandó Zolika szerzeményben.

Gyuri elmondta, hogy az első dal, a “Te+én” egy duett Urbán Edinával, a Sztárban Sztár népszerű énekesnőjével, amire mára videoklip is elkészült. A klip megtekinthető Filip Gyuri youtube csatornáján, és az MR2 Petőfi tv valamint a Petőfi rádió “Vadonat” műsorában is hallható volt.

Az új albumon, amit nyár elejére tervez Gyuri, 10 dal és egy bónusz track fog szerepelni blues-os, rock-os, funky-s stílusban, a bónusz track pedig egy folk-os ihletésű nóta lesz.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük