fbpx
CsajokKiemeltNői motoros nap

Így ünnepeld a Nemzetközi Női Motoros Napot

15. Nemzetközi Női Motoros Nap 2007-2021Izgalmas idők ezek a női motorosok számára! Ráadásul szombaton 15. alkalommal ünnepeljük a Nemzetközi Női Motoros Napot. Olvasd el tippjeinket, hogyan csatlakozhatsz te is!

A Nemzetközi Női Motoros Napnak (International Female Ride Day® – IFRD) is köszönhető, hogy a motorozó nők száma folyamatosan nő szerte a világon. Egy ilyen összefogás másokat is arra ösztönöz, hogy csatlakozzanak. Azzal, hogyha te is részt veszel, fenntartod ezt a folyamatos lendületet!

A Nemzetközi Női Motoros Nap ötlete akkor pattant ki Vicki Gray fejéből 2007-ben, amikor a motorozás iránt érdeklődő nőknek új lendületre volt szükségük. Itt volt az ideje, hogy a motorkerékpárral közlekedő nők örömét a következő szintre emeljük.

A Nemzetközi Női Motoros Nap tiszteletet és elismerést vált ki az egész világon, miközben lerombolja a nők előtt álló akadályokat. Ugyanígy az IFRD barátságokat teremt és újít meg minden kultúrában világszerte és határokat dönt le a motorsportokban a nők számára.

Idén a bizonytalan pandémiás helyzet és a részleges nyitás után fennmaradó kevés szervezésre jutó idő miatt a Csajok a motoron szervezésében nem lesz közös megmozdulás ezen a napon. Hogy mégis a lehető legjobban tudjuk kihasználni az időt és részt venni egy ilyen globális rendezvényen, megosztom Vicki tanácsait erre a napra.

Reméljük, nem fog esni az eső!

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Csatlakozz te is a Nemzetközi Női Motoros Naphoz! Használd ezeket a tippeket!

Először is fontos információ, hogy a Nemzetközi Női Motoros Napon való részvétel feltétele, hogy CSAK HAJTS!

Mint profi motorversenyző és a motoros nők holland-kanadai szószólója, a nemzetközi nap megálmodója, Vicki Grey szerint ez azt jelenti, hogy indulj el és mutasd meg gyönyörű, egyedi énedet! Akár terepmotorral, cirkálóval, sportmotorral, triállal vagy robogóval jársz – mindegy milyen forma, milyen márka – csak motorozz!

Ez a nap egy globális motorozás szinkronban, több mint 120 ország női motorkerékpárosaival!

Amellett, hogy csatlakozol a nőkhöz szerte a világon, ne feledd, hogy te is egyike vagy azoknak a fontos példaképeknek, akik inspirálják a többi nőt a Nemzetközi Női Motoros Napon. Azáltal, hogy láthatóvá válsz, a magad egyedi módján inspirálsz másokat. A motorozáson keresztül példát mutatsz a sokszínűségből, a szórakozásból és abból, hogy a nők bármire képesek.

Ünnepeld ezen a napon a női motorosok motorozás által elért társadalmi, gazdasági és kulturális eredményeit. A láthatóság és a tudatosság elősegíti a pozitív változásokat a nők számára, függetlenül a tevékenységtől.

Ez a nap egy szenvedélyes kinyilatkoztatás. Ez a céltudatos cselekvés felgyorsíthatja a nemek közötti egyenlőséget, és megváltoztathatja a felfogást, az előítéleteket vagy a véleményeket.

Készítsd elő a motorkerékpárodat!

Készülj fel előre. Sokak számára a Nemzetközi Női Motoros Nap az új motoros szezon első motorozása.

  1. Végezd el a motor tavaszi ellenőrzését! Ellenőrizd a gumiabroncsokat, a folyadékokat (olaj, üzemanyag, fékfolyadék stb.). Így legalább tudni fogod, hogy nem a motorkerékpár lesz az oka annak, hogy nem tudsz részt venni ezen a napon.
  2. Készítsd elő a felszerelésed! Ellenőrizd kétszer is, hogy a kesztyűd, a sisakod, a kabátod és a csizmád jó állapotban van-e. És ne feledkezz meg az esőfelszerelésről sem, amely minden motoros ruhatárának elengedhetetlen kelléke. A világ számos részén tavasz van, ami gyakran kiszámíthatatlan időjárást és záporokat jelent. De ez nem ok arra, hogy megakadályozza a részvételt, ezért készülj fel.
  3. Motorozd be magad! Ha ez a szezon első motorozása, mindenképpen tegyél meg néhány kilométert, hogy “lefújja a szél a pókhálókat”. Vidd ki a motort egy parkolóba (üres szabad területre), és végezz el néhány gyakorlatot, hogy felfrissítsd a motorozó izmaidat. Gyakorold az egyenes vonalú vészfékezést, a kitérést, majd gyakorold a lassú sebességű manőverezést is.

A logó megjelenítése

12. Nemzetközi Női Motoros Nap logó a motor szépvédőjén

A Nemzetközi Női Motoros Nap logójának megjelenítésével segíted az esemény népszerűségét, miközben megmutatod az összetartozásodat egy határokon átívelő, globális mozgalommal.

Nyomtasd ki a szélvédőre helyezhető szórólapot, és helyezd el a motorkerékpárod szélvédőjén ezen a napon! Így bármerre is jársz, mindenki láthatja majd, hogy ez a nap a mi napunk.

15. Nemzetközi Női Motoros Nap 2021

Oszd meg a #nőimotorosnap eseményeit hashtagekkel a közösségi oldalakon!

Oszd meg a képeidet a Facebookon, Instagramon, Twitteren stb. Promotáld a motorozást a közösségi média csatornákon az általános és éves hashtagek használatával:

Magyar hashtagek:

#nőimotorosnap #csakhajts #csajokamotoron

Nemzetközi hashtagek:

#IFRD #internationalfemalerideday #JustRide #focusfemaleforward

A hashtagek segítségével kereshetővé, leválogathatóvá válnak a képek, így folyamatosan követhető lesz, hogy ki mivel töltötte ezt a napot a világ minden táján.

És ha már ott vagy, kövesd be a Csajok a motoron oldalt:

Vegyél részt a fotóversenyünkön!

A Nemzetközi Női Motoros Napon készült fényképedet küldd el email címünkre legkésőbb 2021. május 5-ig! A beérkezett képekből galériát készítünk. Annak a képnek a tulajdonosa, amelyre a legtöbb szavazat érkezik 2021. május 15-ig, egy Csajok a motoron ajándékcsomagot nyer 30 000 Ft értékben, amelyet a CsamShop webáruházból saját maga válogathat össze.

Ne feledd, nem számít, hogy hol és hogyan motorozol, a BIZTONSÁG ELSŐ!

  • Mindig a saját képességeidnek megfelelően motorozz.
  • Soha ne feszegesd a határaidat, és ne hagyd magad kényelmetlen helyzetekbe kényszeríteni.
  • Józanul motorozz (minden értelemben). És ha egy út, egy hangulat vagy egy motorozási helyzet nem tűnik megfelelőnek, bízz az ösztöneidben. Állj félre a motorral, amíg jobban nem érzed magad.
5 1 vote
A cikk értékelése
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x