fbpx
HírekKultúraMotoros zene

Ezek a tyúkok zenélni is tudnak!

altA ’70-es évek lázadó korszakában, amikor a rock ’n roll megőrjítette a fiatalokat, született meg a The Runaways nevű csajokból álló rock banda.

Ez az együttes volt a bölcsője Joan Jett karrierjének. A zenekarról, a felnőtté válásról, és a rock biznisz kulisszatitkairól szóló The Runaways című film producere maga Joan Jett. A forgatókönyv pedig a gitáros hölgyemény memoárkönyvéből íródott, tehát első kézből származó információk alapján dolgoztak.

A The Runaways 1975-ben alakult. A ritmusgitáros Joan Jett, és a dobos Sandy West, a két elbűvölő tinilány megfogta az isten lábát – legalábbis így gondolták –, amikor felfigyelt rájuk az eszelős producer, Kim Fowley. Nos, ez a figura, aki az őrült agymenéseiről és a profizmusáról volt híres, összehozta hát a lányokból álló rock együttest.

A két leányzóhoz csatlakozott még az énekesnő Cherie Currie, a szólógitáros Lita Ford, valamint a basszusgitáros Jackie Fox.

A film olyan pörgős, ahogyan ez a csajok karrierjére is igaz volt. Alig tizenhat évesen adták ki első albumukat, hirtelen jutottak fel a csúcsra, és ugyanolyan gyorsan meg is buktak. Ugyanis, alig négy éves közös zenélés után bomlott fel a csapat.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A filmes alkotásban arra törekedtek a rendezők, hogy az eredeti banda tagjaihoz szinte a megszólalásig hasonlító színésznőket keressenek. Ez bejött! Joan Jett-et például Kristen Stewart, míg Cherie-t Dakota Fanning játssza.

Mindenkinek megvan a maga keresztje, mondják. A filmből világosan kitetszik, milyen családi körülmények, egyéni problémák, drog, biszexualitás, érzelmek nélküli szex fiatalon, és egyéb dolgok fűszerezték a csajok életét. Egyébként sem volt könnyű dolguk, hiszen bűnösen fiatalok és tapasztalatlanok voltak.

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x