MotorokMotorozás

Én a futár – mert a motoros futárok között nők is vannak

Bátai Aranka motoros futárAz elmúlt 17 évem a futárkodásról, a futárokról és a motorokról szólt. Néha lehet, hogy nem tűnik összeszedettnek a történet, de ezt nézzétek el nekem, 17 évet nehéz lenne egy cikkben letolni sztorik nélkül.

Amikor elhatároztam, hogy belefogok a futárkodásba, két dolog miatt volt. Az egyik az, hogy beleszerettem a motorozásba, nagyon. Akkori életstílusom elégé „Carpe diem” volt. Egy metal ruha boltban dolgoztam eladóként. Egy szüleit már elvesztett nincstelen nem tervez. Tetszett nagyon és bizonyítani is akartam.

Aztán valaki azt mondta, nekem nem menne. Sem a motorozás, sem a futárkodás, a szerelést meg végképp, felejtsem el. Ez adott egy hatalmas lökést. Akkor már annyira akartam, hogy csak azért is belevágtam. Nagyon tetszett, hogy egész nap járják a várost a motoros futárok, ismernek minden utcát, jönnek-mennek, teszik a dolgukat.

Volt rálátásom arra, hogy mit akarok csinálni. Minden melónak megvan az árnyoldala. Oké, hogy egész nap motorozol (télen is), de az évek alatt drasztikusan amortizálódik a motor. És te is. A sztráda egyenes út relatív kevés őrülttel, Budapest maga a káosz, a stresszes forgalom, macskakövek és az egy millió csatornafedél fővárosa.

A legjobb dolog a világon, amikor az ember élvezi a munkáját. Űzheted a hobbid egész nap és még fizetést is adnak érte, igazi álom meló.

A rendszerváltás után a gazdasági fejlődés miatt igény lett a gyors és megbízható futárszolgálatokra. Táviratosokból és postásokból alakult ki az első banda.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ez egy olyan szakma, hivatás, amire nincs iskola. Az első futárok motoros postásokból, táviratosokból lettek.
Azért nevezem hivatásnak, mert egy jó futár mindig megbízható és lojális. A postai múlt szinte garancia arra, hogyha több milliót is bíznak az emberre, nem fog meglépni vele. A postás, táviratos télen is dolgozik heti 5 napon át, 8-10 órában a hideggel dacolva.

Mindemellett városismerettel is rendelkezik, térkép nézegetés helyett időt spórolva viszi a címeket. A városban bárhonnan bárhova odaér egy jó futár 20 perc alatt.

 

Nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Bátai Aranka

Motoros futár és motorszerelő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük