fbpx
Hírek

Helyesbítés: A BÁV aukcióján csak az egyik motor Csepel

Norton S modell a BÁV AukciónTegnap megjelent cikkünkben tévesen állítottuk, hogy a BÁV december 6-án nyílló művészeti aukcióján két darab veterán Csepel motorkerékpár kerül kalapács alá, ugyanis a másik motorkerékpár egy 1956-os Norton S modell.


Az 1773-ban Mária Terézia által alapított BÁV Magyarország legnagyobb múltú jogfolytonosan működő vállalkozása. Az immár 250 éves múltra visszatekintő cég tevékenységét egyszerre jellemzi a tradíciókhoz való ragaszkodás és a folyamatos megújulásra való törekvés, biztosítva a dinamikus fejlődést és a modern kereskedelmi-pénzügyi világhoz való szoros kötődést.

A BÁV Zrt. három üzletága az 1920 óta működő BÁV Műkereskedelem, a magyar zálogpiacon a kezdetek óta vezető szerepet betöltő, csaknem 100 budapesti és vidéki fiókkal rendelkező BÁV Zálog, valamint a hazai műkereskedelmi oktatás és becsüsképzés központjának számító, fél évszázados múltra visszatekintő BÁV Akadémia.

„Az aukciós tételek kiválasztása során nagy gondot fordítunk a sokszínűségre. Így biztos vagyok abban, hogy a 80. Művészeti Aukción mindenki megtalálja azt, ami közel áll hozzá. Megközelítőleg 700 tétel kerül kalapács alá a két nap alatt. Az elsőn az óráké és az ékszereké lesz a főszerep, a másodikon kerül sor a festmények, műtárgyak, bútorok, illetve az újdonságok, így az oldtimer motorok és a hangszerek árverezésére is”- tette hozzá Fertőszögi Péter, a BÁV Aukciósház és Záloghitel Zrt. művészeti igazgatója.

A december 6-7. között, a MOM Kulturális Központban megrendezett kétnapos eseményen a tradicionális tételek között megtálalható Teleki Sámuel erdélyi főkancellár kínálótálja, több Vaszary és Rippl-Rónai festmény, valamint egy 8 millióról induló Breguet arany karóra is. Az ékszerek között pedig 6 olyan tétel is szerepel, amelyet a szervezők kifejezetten jótékony céllal értékesítenek.

A korábban említett 1953-as Csepel 250 U jelű motorkerékpár mellett egy 1956-os Norton S modell is a kiállítás részétképezi. A 350 ccm-es, 4 ülemű, 1 hengeres motor kikiáltási ára 2.000.000 Ft. A kalapács alá kerülő mindkét veterén motorkerékpár gyűjtői darab, tehát forgalomba nem állítható.

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x