fbpx

Elkészült és el is kelt az első Serial 1 custom e-kerékpár

Serial 1 Mosh/Chopper custom e-bikeA Serial 1, a méltán híres amerikai motorgyártó, a Harley-Davidson elektromos kerékpárokra szakosodott partnere a 81. Sturgis Motorcycle Rally-n árverezte el első egyetlen kiadásban megjelenő custom e-kerékpárját, az új 1-OFF sorozat tagját.

14.200 amerikai dollárért, azaz kb. 4.236.000 forintért kelt el az első custom e-kerékpár, amely a Harley-Davidson gyár szárnyai alatt született Serial 1-ből készült.

A MOSH/CHOPPER custom e-kerékpárból egyetlen darabot építettek csak: ez a jármű a ’60-as években divatos wheelie kerékpárok formáját pszichedelikus festéssel és a chopperek stílusvilágának erőteljes elemeivel ötvözi.

„Az egyedi építés a motorkerékpár-tulajdonosok egyik legkedveltebb elfoglaltsága” – magyarázza Aaron Frank, a Serial 1 márkaigazgatója. „Az emberek évtizedek óta lelkesen alakítják át a motorjaikat, hogy járművük a saját egyéni ízlésüket és stílusukat tükrözze. A 1-OFF sorozat az egyedi kialakítás és építés szellemét az elektromos kerékpárokra alkalmazza, hogy mindenki megtapasztalhassa, milyen szórakoztató lehet egy saját személyiségünket tükröző e-kerékpár is”.

Ez meg milyen motor? A motorkerékpár stílusokról részletesen

Frank elmondása szerint a vállalat célja, hogy a 1-OFF sorozatban évente elárverezzenek néhány újabb, egyetlen példányban készült kerékpárt.

A MOSH/CHOPPER koncepciója a Serial 1-nél született, és két milwaukee-i chopperszakértő, Warren Heir Jr. és Kendall Lutchman építette meg a JR’s Fabrication and Weldingnél. A speciális kiadáshoz a MOSH/CITY modell biztosította az alapot, a sorozatgyártású darab összes jellemzőjével és funkciójával, például a karbantartásmentes Gates karbon ékszíj, a középre szerelt, nagy teljesítményű Brose motor, a zökkenőmentesen fogó TRP hidraulikus tárcsafék, a belül vezetett kábelek és bowdenek és a beépített lámpák.

Az egyedi átalakítások között a következőket érdemes még megemlíteni:

  • Hosszú és alacsony banánülés, amelyet egy egyedi, rozsdamentes acélból készült háttámla egészít ki.
  • Magas kormány, amelynek köszönhetően tökéletes üléspozíció alakítható ki a kényelmes egykerekezéshez.
  • A ’60-as évek által ihletett „Street Freak” festés, mikropelyhes ezüst alapréteggel, amelyre a House of Kolor Oriental Blue Kandy fényezése kerül
  • Díszítőelemek: részletesen kidolgozott panelek, foltozott grafikai elemek, kézzel kialakított hajszálcsíkozás és egyvonalas, kézzel felvitt feliratok.

Már Európában is elérhetőek a Serial 1 elektromos kerékpárok a Harley-kereskedésekben

 

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x