MotorokMotorozás

A dudálás

A dudálásMiután a vidáman kergetőző rózsaszín, repülő báránykák eltűntek, eszembe ötlött a dudálások közötti különbség.

Epilógus:

Hangjelzés

30. § Hangjelzést adni csak balesetveszély esetében, a baleset megelőzése érdekében, valamint – lakott területen kívül – az előzési szándék jelzése céljából szabad. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet, a közúti közlekedés szabályairól (KRESZ))

Az aggódó.

Megyek a XVII. kerületben, a Péceli úton hazafelé. Kerülgetem az akna-fedlapokat, amelyek pontosan a haladási nyomban találhatóak. Mögöttem féltő kürtszó hangzik fel. Aranyos. Aggódik értem, fél, hogy esetleg a fura, kígyózó haladással esetleg elcsúszom és elesem. Kedves.

Az informatív.

Külső Váci út, dugó. Állok a ZÖLD lámpánál, mert látom, hogy hiába megyek rá az előző gépkocsi hátára, attól még beszorulok a kereszteződésbe, amit nem biztos, hogy a keresztirányú forgalom jól visel. Én ezzel a nagy Vassal nem tudom megtenni, hogy robogóként előre araszolok. Duda szól, hogy szerinte mégis befér(ünk). Nem tudja, hogy az én szemmagasságom feljebb van, tehát jobban látok előre, mint autóstársam. Ő jót akar, jelzi, hogy meg kellene próbálni… Aranyos.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A rokonszenves.

Haladás lakótelepen. Miután nekem van elsőbbségem jobbról érkezvén, bátran repesztek úgy 35 km/h sebességgel. Balról autó, lelkesen jön, majd meglátván engem, tündéri dallamjátékba kezd. Látszik a vezető arcán, hogy miután a leghalványabb gőze sincs a jobbkéz szabályról, boldog tudatlansággal közlekedik. Elsőbbséget adok neki, amit megelégedéssel vesz tudomásul. (Boldogok a balgák…)

Az irigy.

M7 Balaton felé. A nagy Vas 39 éves. Ez nem látszik rajta, de ez már az a kor, aminél már nem a Vas igazodik a lovashoz, hanem az ember a Vashoz. Így például a maximális sebessége 90 km/h. Szélső sáv, szerencsére kamionstop van, vasárnap. Vidám dudaszó mögülem, és integet, előre mutogatva. Igen, én is arra megyek! Biztos, hogy irigyli a szél suhanását a csizmám talpa alatt, a levegő simogatását arcomon, ha felnyitom a sisakot.

A sajnáló.

Balaton északi part 71-es út. Gépjárműves út-társunk a strandról érkezik, hiszen legalább 500 méterre van a hotel, ahol lakik. A leküzdhetetlen távolságot muszáj járművel megtenni. Hogy az idő ne vesszen kárba, hamburgert eszik menet közben. A lecseppent kecsöp foltot kenegeti szét, amikor felnézve meglát minket, amint 12 motorral hasítjuk a levegőt. Lelkes dudálásba kezd. Biztos sajnálja, hogy nem tud közénk állni.

A doktor azt mondta, hogy a műtét után olyan lesz, mint új korában. Hallottam, hogy az autós azt nyilatkozta a helyszínelőnek, hogy nem látott jönni. Külterület 31-es út. 3 lámpám világított elől. Aztán a dudálás, ami most is visszhangzik a fülemben.

De már úsznak vissza a kis barik. Van közte világoskék is…

 

Címlapkép: milanmarkovic

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük