EseményekKiemeltMotoros találkozó

Az aszfalt is megolvadt a dübörgő vasak alatt: Open Road Days 2024 – VIDEÓVAL!

Nincs is annál jobb, mint amikor a szombat már csütörtökön elkezdődik. Így volt ez az elmúlt héten, amikor az Open Road Days nulladik napjával nyitottuk meg az előttünk álló hétvégét.

Csütörtök reggel közös motorozással indult a nap a Harley-Davidson Budapest bázisáról. Az Open Road Riders Community hagyományos motoros túráját szervezte meg Balatonakaliba, ahol egy rövid pihenő és ebéd után a motorosok együtt koszorúzták meg az elhunyt társaik emlékére állított kopjafát.

Mivel a hétvégi fesztivál miatt ismét Magyarországra látogatott a Harley-Davidson Demo kamionja 22 tesztelhető 2024-es modellel, az újságírók lehetőséget kaptak, hogy a tesztmotorokkal motorozzanak le Balatonakaliba.

Ezúttal nem a Street Glide-ot, hanem a Pan America Specialt választottam (Alpine Green színben), mert úgy terveztem, hogy felvételeket készítek menet közben kamerával, és a Street Glide-on nem sok olyan hely van, ahova a kamera könnyedén felrögzíthető.

Nézd meg a videót is!

A társaság két csoportra vált: a nagyobbik társaság az autópályán indult el, a tesztmotorokkal pedig az autopályát elkerülve (lévén az angol rendszámos tesztmotorokon nem volt matrica), az 1-es és a 8-as út felől közelítettük meg a helyszínt. A két csapat nagyjából egy időben érkezett Akaliba. Az út 2,5 óra voilt, ami a 35 fokos kánikulában rendesen kivette az erőnket.

Open Road Days 2024

Az ebéd közben kellemes, élő muzsika szórakoztatta a nagyérdeműt, de végül nem sok idő maradt pihengetni. A koszorúzás után azonnal indulni kellett vissza, hogy tartsuk magunkat a tervhez.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Mi a tesztmotoros társasággal hazafele 3,5 óra alatt abszolváltuk az utat, ugyanis Székesfehérvárnál a túravezetőnk elvétette az utat, így alaposan kitikkadva, kiszáradva, leizzadva és elfáradva értünk vissza a Bázisra fél hat körül. Ott már nagyban ment a nulladik napi buli koncertekkel, de sajnos sietnem kellett haza.

Másnap délelőtt még mindig az előző napot próbáltam kipihenni, így csak délután értem ki a Műegyetem Rakpartra az Open Road Days helyszínére. Hatalmas lekerített területen voltak felállítva a különböző motoros cégek, árusok sátrai, és két nagy terület volt fenntartva a motorral érkezőknek.

Open Road Days 2024

A hétvége alatt számtalan szuper zenekar várta az érdeklődőket, és különféle motoros programok várták a látogatókat. Sapka és Ferry végre megvalósíthatta a tavalyi 120 éves évfordulóra tervezett motorkiállítást is – lefóliázott pódiumokon csodálhattuk meg a neves építők egyedi motorkerékpárjait.

Péntek este a fő zenekar az Ugly Kid Joe volt. Az immár konszoilidált, rövid frizurával csapató énekes Whitfield Crane hatalmas showt csinált és külön figyelmet szentelt azoknak a nézőknek, akik a keritésen kívülről, ingyen élvezték a koncertet.

Szombaton neheze vetük rá magunkat az indulásra Stefivel. Őszintén szólva 35 fokban, két nap motoron olvadás után már nem vágytunk rá, hogy a léghűtéses motorjainkkal részt vegyünk a felvonuláson délben. Állítólag így is nagyon sok motoros csatlakozott a vonuláshoz.

Lapozd végig a galériát!

open road days 2024 06 open road days 2024 08 open road days 2024 05 open road days 2024 01 open road days 2024 10 open road days 2024 03 open road days 2024 07 open road days 2024 09 open road days 2024 04 open road days 2024 11 open road days 2024 02 scaled

Valószínűleg azonban úgy volt, ahogy más felvonulásoknál is lenni szokott, a felvonulók a parádé után hazamotoroztak és nem mentek be a fesztiválra. Mi koradélután értünk ki, és meglepődve tapasztaltuk, hogy bár ez volt a főnap, semmivel sem volt több látogató, mint pénteken. A motorparkolóban is simán találtunk helyet.

Az esti fő attrakció a 35 éves Tankcsapda koncertje volt, de erre már nem maradtunk, mert jelenésünk volt Romhányban a Pick-up Drive Rockabilly Fesztiválon. Itt újabb régi arcokkal futottunk össze, meghallgattuk Rhythm Sophie-t, és a Mystery Ganget, akiket előző nap már hallhattunk az Open Road Festen is.

Open Road Days 2024

Mivel sátorozni nem akartunk, sötétedéskor indultunk haza. Az eredei utakon sötétedés után már elég para a vadállatok miatt, de a hőmérséklet az erdei utak kivételével alig volt alacsonyabb, mint nappal. Jól esett végre hazaérni, megfürödni, és lefeküdni a pihe-puha ágyamba, hogy a vasárnapot már csak a pihenésre áldozzam.

De a nyárnapk még nincs vége, pénteken idulok Sopronba a soproni Harley-Davison 6. szülinapjára, és szombaton végre kipróbálom az idei Street Glide-ot is. Idén ez lesz az utolsó tesztelési lehetőség. 2024 július 5-7 között a 2024-es Harley-Davidson motorokat ezúzttal is ingyenesen kipróbálhatja bárki, aki érvényes motorvezetői engedéllyel rendelkezik, de előzetes regisztráció szükséges, amit ezen a linken tehetsz meg.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük