fbpx
Hírek

Elindultunk a Dakarra Lallerral

laller dakar sisak 2017 5A karácsonyi nagy hajrá előtti utolsó pillanatban, csütörtökön az Andrettiban találkozhattunk Lalerral, aki jövő januárban a Dakaron indítja az évet.

A társaság családias hangulatban, eszegetéssel és Lali Adrenalin energia italával alapozta meg a hangulatot. Aztán a felkészülésről megnéztünk egy klassz kis videót, majd rácsaptunk Lalira a millió kérdéssel a felkészülésről, amit ő nagyon lelkesen és részletesen meg is válaszolt. Megtudtuk, hogy a fizikai felkészülésen kívül lelki edzőhöz is jár, és kedves kabala is fog vigyázni rá, az úton, amit a lánya készített neki.

Bukósisakból 3 is lesz neki, hogy legyen mit teleizzadni, és motoros ruhából is több ugyanez okból.


Idén májusban gyereknapkor a Ronald McDonald házba volt hivatalos Laller, ahová elkísérte egy jó barátja, Kosaras Renáta kortárs képzőművész is. Renátát kérte fel Laller, hogy a Dakar rallyra fesse meg a sisakját. A gyereknapi rendezvényen közös festésben vettek részt a gyerekek, valamint Laller sisakját is lefestették mindannyian.

Laller akkor megfogadta, hogy a gyerekek által festett bukósisakot jótékony célra ajánlja fel. Ez volt a kiindulópontja a nemrégiben történt eseménynek is. A Ronald McDonald ház ismételten meghívta Lallert egy támogatói estre, ahol mesélt a terveiről bővebben, elmondta honnan indult, hová jutott el mostanra, és hogy a Dakar rally a célja, aminek a rajtjáig már csak 19 nap van hátra.

laller dakar sisak 2017 24A McDonald házban él egy kisfiú, aki egy súlyos betegség miatt tüdő átültetésen esett át pár évvel ezelőtt. Sajnos a gyermek ismét megbetegedett, Laller májusban összebarátkozott vele, amiről mesélt néhány szót. :

„ Találkoztam egy kisfiúval, aki nagyon megkedvelt úgy érzem, mert jött velem mindenhová és faggatott mindenről. Mint kiderült, Ő egy tüdőtranszpantált kis gyermek, akin öt évvel ezelőtt tüdő átültetést végeztek el az orvosok. Sajnos nemrégiben újra találtak valamit a tüdejében. Nagyon bízom benne, hogy meg tudják gyógyítani és ha csak ennyivel is, de hozzá tudtam járulni a gyógyulásához, hogy ma boldognak láttam, már megérte, hogy ott lehettem vele! Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy árverésre fogom bocsájtani a bukósisakot, aminek az alapját a gyerekek festették meg, de a végső alkotást és jelenlegi formáját Kosaras Reni álmodta meg, amit nagyon köszönök neki.„

Laller az árverésből befolyó, teljes összeget a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány javára adományozza a Dakar rally után.


Mesélt a szervizcsapatáról, és arról, hogy hogyan oldják meg, hogy a kedvese is vele lehessen az etapok során.

Mesélt a Dakar versenyzőiről is: az első 20 az elit, utána a következő 20 azért küzd, hogy az első 20 közé kerüljön, és a többiek akik meg azért, hogy végigmenjenek a távon. A versenyen lévő nagy öregek hozzáállása a maximális segítőkészség, mert tudják, hogy ezt a távot csak kölcsönös összetartással lehet végigcsinálni. A szabályok megengedik, hogy a versenyben lévők segítsék egymást.

Aki eltéved a verseny közben és segítséget kér (mindenkinél van egy jelző egység), az azt jelenti, hogy feladta a versenyt. Szóba került a magyar zászló is, a motoron Lali háta mögött végig fent lesz. Jó sok kérdést tettünk még fel, alig győzte megválaszolni. Jó volt hallgatni a lelkesedést, az izgalmat ahogy süt a hangjából, hogy “mindjárt indulunk”…

Lali felkészült rendesen ajándékokból is: Lalleros mézeskalács karácsonyfadísz, plakát, könyvjelző, és hozott egy szép molinót, amire megkérte a jelenlévőket, hogy írják rá személyes üzenetüket, amit ő a Dakarra magával vihet. Nagyon bízom benne, hogy a célban majd ki tudja feszíteni azt a molinót!

Aztán nagy közös fotózkodásba fulladt a dolog, végül diszkréten lekapcsolták az Andrettiban a lámpákat, hogy ideje a 8-as záráshoz képest negyed kilenckor talán már elkezdeni a csomagolást.

Hajrá Laller nagyon drukkolunk! Mert “Ha van célod, vezet oda út is!”


Lalleren kívül még egy magyar motoros indul a 2017-es Dakar Rallyn, mégpedig Dési János a 141-es rajtszámú KTM motorkerékpárral. Szurkoljunk mindkettőjüknek!

laller dakar sisak 2017 24laller dakar sisak 2017 24laller dakar sisak 2017 24laller dakar sisak 2017 24laller dakar sisak 2017 24laller dakar sisak 2017 24laller dakar sisak 2017 24laller dakar sisak 2017 24laller dakar sisak 2017 24laller dakar sisak 2017 24laller dakar sisak 2017 24laller dakar sisak 2017 24laller dakar sisak 2017 24laller dakar sisak 2017 24laller dakar sisak 2017 24laller dakar sisak 2017 24laller dakar sisak 2017 24laller dakar sisak 2017 24laller dakar sisak 2017 24laller dakar sisak 2017 24laller dakar sisak 2017 24laller dakar sisak 2017 24

 

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x