Hírek

Csajok a Dakaron

csajokadakaronsgiannettiA legendás raliról idén sem hiányoznak a belevaló női versenyzők.

A verseny a szokott időpontban, január 1-én indult útjára az argentínai Buenos Airesből. A 9500 kilométeres verseny az Andokon és az Atacama sivatagon is átvezeti az indulókat. A célszalagot előre láthatólag január 16-án szakítja majd át a boldog nyertes, szintén Buenos Airesben.

A versenyzők az előttük álló 15 nap alatt szinte mindenféle tájjal, és időjárással találkoznak majd. Ezen a versenyen nem csak a technikai tudás számít. Sok múlik a versenyzők navigációs, valamint alkalmazkodó képességén is.

Az idei évben négy járműkategóriában indulhattak a jelentkezők. A több száz elszánt indulóból elvétve ugyan, de minden kategóriába jutott legalább egy női versenyző. A 12 csajból hatan pattantak motorra. Silvia Giannetti a 71-es rajtszámmal, egy KTM EXC 525-el vágott neki a versenynek. Szintén egy EXC 525-el indult a versenyen a svéd Annie Seel is. Maria Gesina Pol egy Honda CRT 450 X-el indult. Jenifer Morgan egy Yamaha WR 450 F-el járja be Dél-Amerikát, Christina Meier pedig egy Sherco 450-el szállt harcba a győzelemért.

Végül, de nem utolsó sorban pedig az indulók közt van a trial világbajnok Laia Sanz is, aki egy Honda CRF 450 X-el nevezett. A quadosok mezőnyében csak egy lány nevezett, ő Camélia Liparoti aki Yamaha YFM 700 R típusú quakjával kívánja teljesíteni a versenyt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az autósok közült ketten, Isabelle Patissier, valamint Sue Mead pilótaként, Katrien Boussier és Christine Favre pedig az anyósülésen vágtak neki a versenynek. A kamionosok közt is csak egy szem hölgy akad, Ő pedig nem más, mint a híres Andrea Mayer. Andrea 1999-től 2002-ig motorral vett részt az akkor még Párizsból rajtoló versenyen. A motor után 2003-ban autóba pattant, és rögtön sikerült is a 21-ik helyen végeznie. A 2004-es év azonban még ennél is sikeresebbnek bizonyult, akkor 5-ik ként ért be a célba. 2005-ben a verseny feladására kényszerült, és egészen az idei, 2011-es versenyig nem is indult újra.

Az első etapot a Dakarban újoncnak számító spanyol lány, Laia Sanz nyerte. A svédek versenyzőjének, Annie Seelnek nem indult jól az idei verseny, a rajthoz már csöpögő tankkal állt, amit jobbnak látott mielőtt megjavítani, ennek ellenére mégis sikerült megcsípni az összetett lista 105-ik helyét, a csajok közt pedig a harmadik helyet. A második helyet Mirjam Pol szerezte meg. csajokadakaroncmeiercsajokadakarongesinadakarroutecsajokadakaronjmorgan

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük