fbpx

Új év, új kihívások

csam buek 2010Ismét egy új évet kezdünk meg a Csajokamotoron.hu szerkesztőségében, és ahogy ilyenkor szokás, ismét optimistán nézünk a jövőbe.

A 2010-es esztendő látványosan megtépázta a motorkerékpárok piacát. A visszaesés az új motor eladások statisztikáiból, és a bezáró motoros boltokról érkező hírekből is jól érzékelhető. A rendkívül csapadékos időjárás – ami 70 éves rekordot döntött meg az országban – szintén nem volt a motorosok barátja. De ahogy említettem, mi optimisták vagyunk, ez után már csak jobb jöhet.

Azt nem állítanám, hogy a Csajokamotoron.hu szerkesztősége nem érezte meg a válságot, mégis töretlenül haladunk előre. Habár valószínűleg a motoros nők is kisebb arányban vásároltak új motorkerékpárt, mint az előző években, a létszámuk, és így a Csajokamotoron.hu regisztrált felhasználóinak a száma is folyamaton nőtt az elmúlt 4,5 évben. Jelenleg 4700 regisztrált felhasználóval büszkélkedhetünk, amit álmodni sem mertem az első évben.

A 2010-es, esős szezonban nemcsak a megtett kilométerek száma, hanem az általunk tesztelt új motorkerékpárok száma is kevesebb volt, mint az előző években. Aktív tagjainknak köszönhetően a tesztek száma mégsem csökkent, hiszen egyre több használtmotor teszt születik, amelyeket olvasóink ugyanúgy szeretnek.

Két új munkatársunknak segítségével, akik a szezon közepén csatlakoztak szerkesztőségünkhöz csaknem kétszer annyi hírt jelentettünk meg 2010-ben, mint 2009-ben. Rácz Edina (Peyton) újságíróként számos versenyzővel készített interjút, rendszeresen látogatta a motoros rendezvényeket, és figyelemmel követhetjük ahogy hamarosan szert tesz a motorkerékpár vezetői engedélyére. Jéger Júlia (Picar) pedig hírszerkesztőként csatlakozott a csapathoz, és rendszeresen ellát minket érdekes motoros hírekkel a világ minden tájáról.

A tavalyi évben szervezett rendezvényeink is nagy sikerrel zajlottak le. A márciusi Budapest Motor Fesztiválon sok tagunkkal személyesen találkoztunk, és néhányan talán itt döntötték el, hogy nő létükre saját motort vesznek. Ezután május első péntekén a Nemzetközi Női Motoros Napon 60 motoros lány és asszony vonult fel Budapesten rendőri felvezetéssel. Az öt hónapon keresztül zajló Tetkó a Csajokon versneyre 88 000 látogató volt kíváncsi ebben az évben.

Júniusi születésnapi túránk örök emlék marad a résztvevőknek, és az árvízkárosultak megsegítésére készített Jótékonysági Motoros Naptárunk szereplői is szép emlékeket őriznek.

Miután elkészült saját rendezvénysátrunk, több eseményen is megjelentünk, de ezek közül a legnagyobb sikere augusztusban Kunmadarason volt a lányok által “puncskuckónak” keresztelt pavilonnak. Októberben jótékonysági ruhabörzére jöttünk össze, ahol egy kisteherautónyi ruhaadományt gyűjtöttünk az ócsanálosi árvízkárosultaknak.

Novemberben együtt árultuk a Jótékonysági Motoros Naptárat a Devils Börzén, sajnos ezúttal nem sok sikerrel. Ezzel persze a bulinknak még korántsem volt vége, hiszen a fórumunkon folyamatosan szerveződnek a különböző baráti összejövetelek.

És hogy hogyan tovább ebben az évben? Semmiképp nem szeretnénk kihagyni a fent említett sikeres rendezvényeket idén sem. Januárban igyekszünk eljuttatni az összegyűlt adományt a Pósán családnak, februárban esetleg kialakulhat valami farsangi buli féle, márciusban kiállítás, reméljük akkor már motorozni is lehet! A lányok pedig már nagyon készülnek a május 1-i kunmadarasi puncshétvégére… a többi pedig még a jövő zenéje!

Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x