Hírek

Egy karkötő a gyorshajtási csekkek ellen? Na ne már!

woolf karkoto 03Biztosan sokan használtad már autóvezetés közben a Waze alkalmazást, ahol a legfrissebb közlekedési információk ismeretében választhattad ki az útvonalat, illetve többek között felkészülhettél arra, ha sebességmérő műszer, vagy kitelepült rendőri ellenőrzés közelébe érkezel. Motorra ülve ezt a luxust sajnos nem élvezheted. Pontosabban eddig nem élvezhetted.

 

Egy csapat olasz motoros a fejébe vette, hogy változtat ezen, és a hasznos applikáció segítségét motorosok számára is elérhetővé teszi, és a 2017-es szezonra már motoron is időben észlelheted a kontrollzónákat, traffipaxokat.

A Woolf nevű olasz cég nem mást fejlesztett ki, mint egy olyan karkötőt, mely viselőjét arra figyelmezteti, hogy sebességmérő felé közelít. A karkötő bluetooth-on keresztül kapcsolódik az okostelefonhoz, melyre előzőleg olyan alkalmazást kell letölteni, ami szinkronizálja magát a világ összes olyan szerverével, melyek sebességmérő műszerek helyezeteinek adataival látják el azt.

A karkötő az információt rezgések formájában juttatja a motoros tudomására. Ha még messze van a mérőműszertől, akkor a rezgések között nagyobb szüneteket tart, de ahogy viselője közeledik a traffipaxhoz, a rezgések frekvenciája nő, így figyelmeztet arra, hogy hamarosan csökkenteni kell a sebességet.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Woolf karkötő teljesen legális, és azon kívül, hogy jól néz ki, tökéletes módja annak, hogy megkíméld magad a felesleges pénzkidobástól, amit gyorshajtási bírságok formájában kellene megtenned.

A biztonságos közlekedéshez még annyiban járul hozzá használata, hogy nem kell folyton a fejidomba szerelt navigáció, vagy a kormányra biggyesztett telefon képernyőjére nézni, és így elvonni figyelmedet a forgalomról, az útról. Az információ a nélkül érkezik hozzád, hogy veszélybe sodorna annak kémlelése a kijelzőn. A Woolf karkötő csak rezeg, amikor eljön az ideje annak, hogy kicsit visszavedd a gázt. Jó, mi?

woolf karkoto 01woolf karkoto 02

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük