fbpx

Ébredés után saját utakon jár az Örökség

orokseg zenekarifotoAz Advent, a Karácsony tisztelete nemes hagyományként él az Örökség zenekar muzsikusainak lelkében, amelyet idén sem akarnak elfeledni.

Első adventi, ill. karácsonyi koncertjeik színhelyére, a nemrégiben újjá varázsolt MOM Kulturális Központba hívják mindazokat, akik az ünnepi hangulathoz méltó tartalmas kikapcsolódásra vágynak. Újra felcsendülnek majd a jól ismert, közönség kedvencévé lett tételek, a családok együtt fújhatják a zenekarral a patinás Zöldszemű rózsa népdal ihletésű melódiáját, Wass Albert megzenésített, szívbe markoló Záróversét, vagy éppen a Honfoglalás film emlékdalát, a Kell még egy szólírai strófáit.

A Kormorán gerincéből alakult új formáció nem herdálta el a rátestált Kárpát-medencei népzenei örökséget, dalaival továbbra is a szeretet, a hitet, a reményt és az összetartozást hirdeti. Tóth Reni, Géczi Erika, Mr.Basary, Szabó Miklós, Zsoldos Tamás, Gáspár Álmos, Gulyás Ferenc, valamint Nagy László – az Örökség új „folk rock családja” immáron tíz hónapja járja a maga választotta utat a zsúfolt koncerttermektől egészen a szabadtéri fesztiválszínpadokig. Majd’ egy esztendőnyi közös munka után jött az Ébredés, vagyis a ráeszmélés a zsigereikben szunnyadó energiáik felszabadítására, hiszen „jogos elvárás a közönség részéről, hogy új dalok szülessenek” – hallhattuk a zenekar legújabb kori ars poeticáját.

Meghitt ünnepi hangulat, fülbe és lélekbe hatoló jól ismert és új dallamok – mindez ez az Örökség zenekar adventi nagykoncertjén, 2011. december 3-án, este 7 órakor látható, hallható a MOM Kulturális Központban.

Jó utat választottunk, s a bemutatkozó koncert sikere megerősített minket abban, hogy továbbra is ezt kell járnunk” – nyilatkozta Szabó Miklós az Örökség zenekar gitárosa. December 3-án, a már fülekbe-lelkekbe ivódott opuszok mellett vadonatúj szerzemények is felcsendülnek a MOM Kulturális Központ színpadán.orokseg ebredes plakat

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x