EseményekMotorverseny

Csalódottak vagyunk, jövőre újra megpróbáljuk

2019 Nemzetek Krossza 1A háromtagú magyar válogatott egy sajnálatos bukás miatt nem került be a sportág legnagyobb nemzetközi versenyén, a németországi Schwedtben rendezendő Quad of Nations viadalon a döntőbe, és a 18. helyen zárta a Nemzetek Krosszát.

Október első hétvégéjén rendezték meg a németországi Schwedtben a quadsport legnagyobb nemzetközi viadalát, a Nemzetek Krosszát (Quad of Nations). A versenyen a magyar válogatott – Balogh László, Gönczöl Richárd és Karai Kristóf összeállításban – az utolsó pillanatig esélyes volt a fináléba kerülésre, ám egy bukás szertefoszlatta a döntőről szőtt álmokat, és a csapat végül a 18. helyen zárta a viadalt.

Sokan ezt a versenyt tartják a quad csapat-világbajnokságának, amelyen immár harmadszor vehetett részt a három fős magyar csapat. A magyar válogatott harmadszor állt rajthoz a Nemzetek Krosszán – 2017-ben az Olaszországban rendezett viadalon még nem jött össze a döntő a mieinknek, addig 2018-ban már sikerült a bravúr, és a 13. helyen zártak a magyarok –, és ezúttal egy hajszálon múlt, hogy a Balogh László, Gönczöl Richárd és Karai Kristóf alkotta trió nem került be a fináléba, a legjobb 15 közé.

A csapat számára már az edzések sem alakultak a legjobban – egyedül Balogh tudta teljesíteni a teljes tréninget, míg Gönczöl és Karai kiállni kényszerült különböző okok miatt –, számos technikai gondjuk volt a motorokkal, ám a selejtezőkre már úgy állhattak oda a magyarok, hogy hibátlan teljesítménnyel meglehet a hőn áhított finálé.

2019 Nemzetek Krossza 2A válogatott kezdőembere, Balogh László szép teljesítménnyel hozta a szükséges 15. helyet, míg Gönczöl Richárd a maga futamában 16. lett, így a befejező embernek, Karai Kristófnak minimum a 13. helyen kellett végeznie ahhoz, hogy esély legyen a fináléra.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Nos, a 18 éves versenyző – aki az idei évben 12. lett a negyven fős Európa-bajnokság összesített pontversenyében – remek motorozással feljött a 10. helyre, ám ekkor összeakadt egy másik quadossal, hatalmasat bukott, és mire összeszedte a motort és újra visszaállt, már csak a 15. helyig tudott visszakapaszkodni. Ez pedig kevés volt a döntőhöz, és az időeredmények és a helyezések összesítése után Magyarország a 18. helyet szerezte meg.

2019 Nemzetek Krossza 3„Nagyon csalódottak vagyunk amiatt, hogy nem sikerült bekerülnünk a döntőbe, de az edzésen tapasztalt gondok miatt a csapatunk egyszerűen nem tudott megbirkózni a ránk nehezedő nyomással. Azt éreztem, amíg bírta a motorom és nem ütköztem össze az egyik riválisommal, addig akár az élmezőny tempójára is képes voltam. A bukást követően a motorból füst jött, így tudtam, nem húzhatom a gázt teljesen, mert bármikor megadhatja magát a technika. Nagyon sajnáljuk, hogy nem sikerült, de jövőre újra megpróbáljuk, mert mindannyian tudjuk, ott a helyünk a legjobb tizenöt válogatott között” – jelentette ki Karai Kristóf.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük