HírekCsajokMotorokMotoros divatMotorozás

Biztonságos motorozás télen is

Biztonságos motorozás télenEgy vérbeli motorost nem állítja meg a hó vagy a tükörjéggel borított utak – télen is ráhúz a gázra. Kifulladásig lehetne sorolni, hogy mitől függ a biztonsága. Mégis vannak olyan alapvetések, amik mellett nem mehetünk el. A rutinon túl fontos, hogy a sofőr megfelelő műszaki állapotú géppel közlekedjen, viseljen védőfelszerelést, és tartsa magát a látni és látszani elvéhez.

Régi motorosok előnyben

Minél régebb óta motorozol, annál magabiztosabban vágsz neki az utaknak. Tiszta sor. Milliószor előztél, kanyarodtál és fékeztél már, éppen ezért nagy gyakorlatod van a motorozási technikákat illetően. Ismered a különböző terepviszonyokat, ezért silány minőségű útszakaszon, rossz időjárás esetén is fokozott óvatossággal vezetsz. Ha még csak most kezdted, akkor sincs okod csüggedni, a megtett kilométerek meghozzák a kívánt eredményt.

Karbantartás egész évben

Ledes motor index

Az alap, hogy minden indulás előtt ellenőrizni kell a gumik és a fékek állapotát. Különösen akkor, ha hosszú távot mész. Ugyanez igaz a kormányszerkezetre és a jelzőberendezésekre is. Ha bármelyikben hibát észlelsz, akkor nem célszerű halogatni a javítást. Ha te magad nem tudod elvégezni az alkatrészek cseréjét, akkor keress egy megbízható szakembert a feladatra! Nemcsak a motorod lesz hálás azért mert törődsz vele, de a közlekedés is biztonságos lesz.

A ruha teszi az embert

Női motoros maszkEgy motoros életében ez pláne igaz. Bukósisak, gerincvédő, csizma és láthatósági mellény nélkül nem érdemes elindulni. A hosszabb utakra javasolt a motoros dzseki és a nadrág használata is. Ezek a felszerelések nemcsak a biztonságos közlekedést támogatják, hanem a kényelmes utazást is. Ha igazán stílusos akarsz lenni, akkor olyan csajos kiegészítőket is választhatsz, mint a női motoros kesztyű vagy egy mintás poliészter maszk.

Csak kirívóan!

Ledes motor indexA zord időjárási viszonyok megkövetelik a láthatóságot. Ahogyan neked, úgy a többi közlekedőnek is látnia kell, hogy mi zajlik körülötte. Elég egy kiégett izzó, egy alig pislákoló lámpa, és máris megtörténhet a baj. Főként a téli időszakban, amikor korán sötétedik, és a látási viszonyok is lényegesen rosszabbak, mint más évszakokban. Bőséges a választék, ledes indexek és motoros lámpák hosszú sora vár. Tankolj fel mielőbb ezekből a termékekből!

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Fejben a jelenben

Még az előzékeny, előrelátó és türelmes sofőrök esetében is előfordulhat, hogy balesetet okoznak, vagy baleset áldozatai lesznek. Éppen ezért, ha rossz napod volt, nehéz hét áll mögötted, vagy egyszerűen csak úgy érzed, hogy lassú a reakcióidőd vagy gyakran elkalandozik a figyelmed, akkor ne vezess!

A motorod és az út megvár.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük