fbpx

Bánfi Julianna – motorszerelő és -versenyző

b%C3%A1nfi julianna2A családod hogy áll ehhez a dologhoz? Gondolom, nagyon féltenek, de ugyanakkor büszkék rád…

− Igen, ahogy mondod: büszkék és féltenek is. Anyu minden versenyemen ott van. Szerencsére elesni még nem látott. A párom szintén részt vesz a megmérettetéseimen – ő jobban izgul, mint én, nagyon félt.

Hol és mikor lesz a következő „meccsed”?

− Három verseny van még hátra: július 13-14. Brezova, augusztus 3-4. Kakucs, és szeptember 14-15. egyelőre ismeretlen helyszínen.

Mi az a motiváló erő, ami hajt a versenyeken?

− Hatalmas bizonyítási vágy visz előre. Tavaly sajnos nem volt „ellenfelem”, akivel küzdhettem volna, így mindig egyedül róttam a köröket a mezőny végén. Idén már van kivel harcolni, ez is nagyon motiváló. Ha tudom, hogy valaki mögöttem jön, és a helyemre pályázik, vagy előttem megy közvetlenül, és hajtok a pozíciójára, akkor nagyon bele tudok lendülni a dolgokba.

Hogyan készülsz fel egy-egy megmérettetésre?

b%C3%A1nfi julianna4

− Sajnos a motoros edzések idén kissé kimaradtak az életemből, úgyhogy csak mentálisan és fizikailag készülök. Egész télen kondiztam ezerrel, most meg ami épp adódik (bringa, futás stb).

Vannak motorversenyző példaképeid?

− Egy magyar motorversenyző hölgyet tudok említeni, méghozzá Karalyos Évát. Nagyon tisztelem azért, hogy a mai napig versenyez. Én is ilyen szeretnék lenni sok-sok év múlva!

Ezen kívül mi a célod a jövőre nézve?

− Amíg a kupasorozat megrendezésére lehetőségünk van, addig biztos versenyzek.

A magánéletben mennyit motorozol? Jársz esetleg motoros találkozókra?

− Tavasztól-őszig napi szinten használom a motoromat, kisebb-nagyobb körökre. A motoros találkozókon egy ideje nem tudok részt venni a versenyek miatt, de idén megpróbálok egy-kettőre elmenni.

Ritka az olyan ember, aki azt művelheti, amit szeret, s teljesen annak szentelheti az életét. Példaértékű történet Juliannáé, s csak további sikereket tudunk kívánni neki!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Peyton

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x