fbpx

A Nolan N86 nyerte az ADAC sisaktesztjét

N86 BEAT M.White 9A Német Autóklub (ADAC) zárt sport-túrasisakokat összehasonlító tesztjén a Nolan N86 bizonyult a legjobbnak.

 

 

A Nolan N86 mellett a Shark S900-C, a HJC IS-17, a Probiker RSX5, a Nexo Fiber Comfort

Air, a Held Brave, az MTR S-811, a Givi 40.2 GT, a Römer Ulm, a Rocc 520 és az LS2 FF384 II vett részt az összehasonlításban.

A tizenegy zárt sporttúra modellt négy szempontból – biztonság, kilátás, aerodinamika és zajszint, kezelés és komfort – vizsgálták a német szakemberek. Fontos megjegyezni, hogy az ADAC rendszerében az alacsonyabb pontszámok jelzik a jobb eredményeket.

A biztonság területén az N86 bizonyult a legjobbnak: több töréstesztet és további próbákat követően 2,2 pontos eredményt ért el, megelőzve összes vetélytársát. A kilátás értékelésében szintén a Nolan terméke végzett az élen, ahogyan az aerodinamikai tulajdonságok tekintetében és a csendességet illetően is.

A kezelhetőség és komfort terén az N86 a második pozíciót szerezte meg, de csupán 0,1 ponttal maradt le az első helyről.

Az összetett győztes Nolan N86 „Jó” (+) minősítéssel zárta az ADAC összehasonlító tesztjét.

Kicsit az N86-ról

Az új Nolan N86 a népszerű N85 utódja. Az olasz gyár, kedvező árú sport-túrasisakját kompakt méretek, áramvonalas formaterv és gazdag felszereltség jellemzi.

Az N86 plexijének le- és felszereléséhez nincs szükség szerszámokra, a különleges rögzítő mechanizmusnak köszönhetően e művelet egyszerűen, néhány másodperc alatt elvégezhető. A karcálló plexihez alapáron jár a szilikonos tömítésű Pinlock® párásodásgátló.

Az N86 modelleket Microlock2 csattal szerelik fel, amelynek jellegzetessége a dupla csatos kialakítás: a nyitás az ergonomikus formájú, piros műanyag csattal végezhető el, a rögzítés és az oldás viszont a masszív, alumíniumból készített ricnis csat feladata: ez kapaszkodik bele a pontos, mikrometrikus, 10 fokozatú állíthatóságot biztosító zárnyelvbe.

A nagyobb biztonság érdekében a piros nyitócsat csak közel derékszögű elfordítással oldható. A Microlock2 mindezeknek köszönhetően minimálisra csökkenti a csat véletlen kinyílásának esélyét, ugyanakkor ergonomikus kialakítása révén egyszerűen használható. A Microlock2 emellett jelentősen kisebb és könnyebb a korábbi Microlock csatnál.

A bélés és az arcpárnák minden N86 változat esetében kivehetők és moshatók, emellett széria felszerelés a beépített napellenző (VPS), a bogárháló és a sisakzsák is.

A megfelelő szellőzésről az állrészen, a fejtetőn és a tarkórészen elhelyezett szellőzőnyílások gondoskodnak.

A gyári N-Com sisakkommunikációs rendszer beépítését megkönnyítő előkészítés az N86 Flow, Rapid és Classic modellek kiváltsága.

Az ADAC tesztjén remekül bizonyító N86 XXS és XXL közötti méretekben, 20 különböző fényezéssel vásárolható meg.N86 BURN OUT M.White 22N86 CLASSIC N COM M.White view1N86 CLASSIC N COM P.S. frontN86 CLASSIC N COM P.S. rear

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x