HírekKultúraMotoros film

Az utolsó emberig – Mel Gibson motoron a maffia ellen

az utolso emberig mel gibson1Az utolsó emberig (Blood Father) című, tavaly bemutatott filmben minden van: mexikói kartell, motoros üldözés, széttetovált arcok, kemény pasik, de mégis lapos. Mel Gibsontól nem erre számítottam!

A Jean François Richet rendezte “B” kategóriás alkotásban még William H. Macy és Diego Luna is szerepel, a női főszereplő pedig Erin Moriarty, de… ott a “de”. Nagyon látványos, akciódús film, sőt még az alaptörténettel sem lenne gond, de valahogy unalmas volt.

Már alapból kalandos volt a film megtalálása, mert amikor NaNa írta, hogy ezt meg kellene nézni, és nem találja, én egyből megtaláltam az interneten. Persze, azt nem néztem, hogy nem Mel Gibson volt a főszereplő, hanem Bruce Willis… Ugyanis, “Az utolsó emberig” egy 1996-os Willis-film. Sajnos ugyanazt a címet adták a 2016-os Blood Father-nek a magyar forgalmazók.

Tehát, Blood Father, történet: John Link (Mel Gibson) 9 évig ült börtönben, 1 éve szabadult, és 2 éve nem piál. A semmi szélén él lepukkant lakókocsijában, ami egyben a munkahelye is, mert tetováló. Legjobb barátjával, Kirby Curtis-el (William H. Macy) jár csoportos beszélgetésekre, volt alkoholistáknak.

Évek óta keresi a lányát, Lydia-t (Erin Moriarty), aki eltűnt. A nagyszájú kiscsaj rossz emberekkel haverkodik, a pasija, Jonah (Diego Luna) az egyik mexikói kartell főnökének unokaöccse. Lydia persze bajba kerül, vérdíjat tűznek ki a fejére és apucihoz fordul segítségért.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Megkezdődik a hajsza apa és lánya után, ahol a szakállas motoros, John Link egy ’97-es Softail-on menekül Lydia-val és szétver, szétlő minden tetovált arcot, aki az útjába kerül. Sőt, a börtönben is vannak ám kemény barátai…

Van azért olyan fordulat a filmben, amire nem számítottam, de az apa-lánya, közel kerülünk egymáshoz dolog nem sikeredett valami jóra. Nem mentek talán eléggé mélyre érzelmileg ebben a kapcsolatban.

Azt nem mondom, hogy ne nézzétek meg, de lehetett volna jobb is!

Fotók: Blood Father

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük