fbpx

Az utolsó emberig – Mel Gibson motoron a maffia ellen

az utolso emberig mel gibson1Az utolsó emberig (Blood Father) című, tavaly bemutatott filmben minden van: mexikói kartell, motoros üldözés, széttetovált arcok, kemény pasik, de mégis lapos. Mel Gibsontól nem erre számítottam!

A Jean François Richet rendezte “B” kategóriás alkotásban még William H. Macy és Diego Luna is szerepel, a női főszereplő pedig Erin Moriarty, de… ott a “de”. Nagyon látványos, akciódús film, sőt még az alaptörténettel sem lenne gond, de valahogy unalmas volt.

Már alapból kalandos volt a film megtalálása, mert amikor NaNa írta, hogy ezt meg kellene nézni, és nem találja, én egyből megtaláltam az interneten. Persze, azt nem néztem, hogy nem Mel Gibson volt a főszereplő, hanem Bruce Willis… Ugyanis, “Az utolsó emberig” egy 1996-os Willis-film. Sajnos ugyanazt a címet adták a 2016-os Blood Father-nek a magyar forgalmazók.

Tehát, Blood Father, történet: John Link (Mel Gibson) 9 évig ült börtönben, 1 éve szabadult, és 2 éve nem piál. A semmi szélén él lepukkant lakókocsijában, ami egyben a munkahelye is, mert tetováló. Legjobb barátjával, Kirby Curtis-el (William H. Macy) jár csoportos beszélgetésekre, volt alkoholistáknak.

Évek óta keresi a lányát, Lydia-t (Erin Moriarty), aki eltűnt. A nagyszájú kiscsaj rossz emberekkel haverkodik, a pasija, Jonah (Diego Luna) az egyik mexikói kartell főnökének unokaöccse. Lydia persze bajba kerül, vérdíjat tűznek ki a fejére és apucihoz fordul segítségért.

Megkezdődik a hajsza apa és lánya után, ahol a szakállas motoros, John Link egy ’97-es Softail-on menekül Lydia-val és szétver, szétlő minden tetovált arcot, aki az útjába kerül. Sőt, a börtönben is vannak ám kemény barátai…

Van azért olyan fordulat a filmben, amire nem számítottam, de az apa-lánya, közel kerülünk egymáshoz dolog nem sikeredett valami jóra. Nem mentek talán eléggé mélyre érzelmileg ebben a kapcsolatban.

Azt nem mondom, hogy ne nézzétek meg, de lehetett volna jobb is!

Fotók: Blood Father

blood father 2016 dvdblood father 2016 dvdblood father 2016 dvdblood father 2016 dvdblood father 2016 dvd

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x