EseményekMotoros találkozó

Az olasz Daytona – 26. Biker Fest

biker dest 2012 15Minden résztvevőnek a hatalmas amerikai motoros parti jutott eszébe, amikor megérkezett a Biker Fest új helyszínére, Lignano aranypartjára.

Olaszországban első alkalommal rendeztek olyan motoros találkozót, ahol az összes tengerparti szálloda a buli színhelye volt. Az ehhez kapcsolódó 30 fokos meleg pedig igazán jó alkalmat biztosított a május 10-13. között ide látogató motorosoknak, hogy még a szezon előtt szerezzenek egy kis barnaságot.

A világ minden tájáról, több mint 30 000 motoros érkezett Lignano környékére, hogy a három különböző bulihelyszínen élvezze a különleges motoros rendezvényt. A programok pedig úgy voltak összeállítva, hogy bármilyen motortípussal ékezett is valaki, talált az ízlésének megfelelő elfoglaltságot.

A fő helyszín a vidámpark volt, ahol a világ legnagyobb motorkerékpárját állították fel, amelyet a Guinness Rekordok Könyve is hivatalosan regisztrált. Ezen a területen helyezték el a nemzetközi kiállítók standjait is, kb. száz motorépítő műhely, alkatrész és felszerelés árus, étel és ital pavilon, valamit Európa és az Egyesült Államok különböző részeiről érkezett művészek.

Naponta kétszer motoros kaszkadőr és freestyle motokrossz bemutató zajlott valamint a négy nap alatt több mint tíz élő koncertet is megnézhettek a látogatók. Az biztos, hogy az esemény jót tett Friuli Venezia Giulia tartomány jó hírének.

Még több kép a galériában!A Terrazza a Mare, a tengerparti terasz volt a helyszíne a Biker fest legfontosabb eseményének, a Bike Show-nak. A fedett, de szellős beépített részt a csodálatos tengerpart keretezte, méltó hátteret biztosítva az egyedi építésű motoroknak. Itt zajlott le a neves Olasz Motorépítő Bajnokság, amelynek első három helyezettje egy-egy repülőjegyet nyert a 2013-as Daytona Bike Weekre, valamint az ADM World Championship (Motorépítő Világbajnokság) egyetlen olaszországi selejtezője is, amelynek legjobbja Sturgisben részt vehet a világbajnokság döntőjén idén augusztusban.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A versenyre száz egyedi motorkerékpár nevezett be, egytől-egyig mindet azért építették, hogy nyerjenek vele, így nehéz dolga volt a zsűrinek. Az Olasz Bajnokság első három helyezettje a Boccin Custom Cycles, az Asso Special Bike, és Ferruccio Codutti lettek. A Világbajnokság díjazásában a Custombike lett a show legjobbja egy különleges veterán versenymotorral, amely minden bizonnyal megállja majd a helyét az amerikai mezőnyben is.

Idén hetedik alkalommal rendezték meg a Biker festen a motorfényezők versenyét. A Custom Painting Show-n Olaszország legjobb pinstriperei és airbrush művészei dekorálták a különböző motoralkatrészeket Quentin Tarantino filmjei és Ed “Big Daddy” Roth által ihleteve. A versennyel egy időben a látogatók olyan nemzetközi művészek kiállítását tekinthették meg, mint Maurizio Forestan, Guazzi Giorgio, Danilo Straffi, Lara Cassanelli, Mario Leuci és Ganfranco Filippini.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük