HírekKultúraMotoros film

Recoil – Kíméletlen Bosszú

recoil kimeletlen bosszu 1Az ex pankrátor, Steve Austin munkásságát nem igen követem, de ha egy filmben motorok tűnnek fel, arra általában felfigyelek.

Így történhetett meg az, hogy az elmúlt vasárnap éjjel az egyik kábelcsatornán egy egészen friss filmre bukkantam. A címe Kíméletlen bosszú – ahogy az egy akciófilmtől elvárható, minden olyan szót tartalmaz ez a cím, amire a véres leszámolások kedvelői felkaphatják a fejüket.

Ha pedig megnézzük a blueray illetve a DVD borítóját, láthatjuk a főszereplők kötelezően szigorú arckifejezését, amiből szintén arra következtethetünk, hogy ebben a filmben nagyon morcos emberek szerepelnek. Az eredeti cím egyébként Recoil, ami talán visszavágásnak fordítható magyarra.

A történet lényege, hogy az akkor még rendőr Ryan Verett (Steve Austin) feleségét és fiát kegyetlenül meggyilkolja három bohóc-álarcos fegyveres egy kerti partin. Hogy mit ártottak a bulizók a bohócoknak, az számomra nem derült ki a filmből. A támadás túlélőjeként találkozunk újra Austinnal, aki egy Hope (Remény) nevű városkában tűnik fel ismét, már ex zsaruként, hogy bosszút álljon a támadókon.

Később kiderült, hogy az elkövetők a helyi motoros banda, a The Circle (A Kör) nevű klub tagjai. A leszámolásban részt vett a klub jelenlegi elnöke, akit Danny Trejo játszik, aki úgy lett elnök, hogy megölte a korábbi prezit. A klub fegyverkereskedelemmel és kábítószerrel foglalkozik, és természetesen a zsebükben van a helyi sheriff is.

A filmben feltűnik még a szépséges Serinda Swan, aki annak a motelnek a tulajdonosát játssza, ahol Austin megszáll. Megtudjuk, hogy az ő férjét is valószínűleg a klub tette el láb alól, annyi azonban biztos, hogy “egyik nap nem jött haza”.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Még több motoros film az adatbázisban

A Stone Cold művésznevű ex pankrátor színészi kvalitásai egyébként sokban hasonlítanak Steven Segaléra. Az biztos, hogy ha a neve felbukkan a stáblistán, nem csak lövöldözésre, de verekedésre is bőven számíthatunk. A nagy bunyók egyébként Danny Trejo nevéhez fűződnek ebben a filmben, hiszen ő az, aki a klub adósait egyfajta ketrecharcban tanítja móresre.

A ketrecbe még áramot is vezettek, ha a delikvensnek nem lennének elegendőek a tökéletesen koreografált ütések. Persze míg a bűnöst a csata végén úgy húzzák ki a ketrecből, addig a prezinek haja szála sem görbül.

A kanadai film egyébként sok hasonlóságot mutat az utóbbi években már nálunk is kultikussá vált motoros sorozattal, a Sons of Anarchy-val. Nem csak azért, mert a negyedik évadban szerepel Danny Trejo, hanem a film képi megjelenítése valamint a történet egyes elemei is emlékeztetnek a Kemény Motorosokra.

A color (klubembléma) a film során sokáig nem látszik teljes egészében, ezért eleinte csak az Anarchy és a Hope Original felvarrókat lehet kiolvasni. Később teljes egészében láthatjuk a colort a The Circle Washington felirattal.

A 2011-es mű véleményem szerint felejthető. Ha valaki nagyon ráér, és motorozás helyett nincs jobb dolga, egyszer meg lehet nézni. Sőt, talán motorosoknak kötelező is, de ez a film nem fog bevonulni azok közé a klasszikusok közé, amelyeket időről-időre leveszünk a polcról és minden alkalommal új élményekkel gazdagodhatunk általa.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük