HírekKultúraMotoros történelem

Az Indian Motorcycle legendája, Burt Munro bekerült a Sturgis Motorcycle Museum Hírességek Csarnokába

Burt Munro a hírességek csarnokábanAz Indian Motorcycle ünnepli Burt Munro beiktatását a Sturgis Motorcycle Museum Hall of Fame-be. A motorkerékpár-versenyzés ikonja és a földi sebességrekordok birtokosa, Munro motorosok generációit inspirálta a rekordok könyveibe való könyörtelen törekvésével.

“Nem lehet a motorkerékpárok történetét Burt Munro említése nélkül elmesélni” – mondta Aaron Jax, az Indian Motorcycle alelnöke. “Burt történetei szó szerint formálták az Indian Motorcycle márkát, mivel továbbra is úgy élünk, mint Burt, és a határokat feszegetve hajtjuk az innovációt, áttörjük a határokat és új utakat nyitunk”.”

Az új-zélandi Invercargillben született és nőtt fel, Munro természetellenes sebességigénye volt, és híres mondása szerint “Egy ilyen motorral öt perc alatt többet élsz, mint egyesek egy életen át”. Munro évtizedeket töltött azzal, hogy a garázsában átépítse és megjavítsa 1920-as Indian Scoutját, és végül három világrekordot állított fel az ikonikus Bonneville Salt Flats-on. 1967-ben, 68 évesen Munro 184,087 mérföld/órás sebességgel felállított egy 1000 köbcentiméter alatti rekordot. Ez a rekord még ma is áll.

“Burt egy legenda. A megpróbáltatásokon keresztül elért eredményei inspirálják mai versenyzői erőfeszítéseinket” – mondta Gary Gray, az Indian Motorcycle versenyzésért, technológiáért és szervizért felelős alelnöke. “Bár lehet, hogy már régóta esedékes, de Burt számára nagy eredmény, hogy bekerült a Sturgis Motorcycle Museum Hall of Fame-be, és hihetetlenül büszkék és hálásak vagyunk, hogy nem csak ma, hanem minden nap Burt Munro-t ünnepelhetjük.”

Burt Munro rekordjairól film is készült Roger Donaldson rendezésében. Ittolvashatsz róla részletesebben:

A leggyorsabb Indián

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Sturgis Motorcycle Museum & Hall of Fame azon figyelemre méltó személyek előtt tiszteleg, akik maradandóan hozzájárultak a motoros közösséghez. A Hírességek Csarnoka a látnok úttörőket ünnepli, miközben bemutatja rendkívüli eredményeiket és rendíthetetlen szenvedélyüket. A Hall of Fame 2023-as beiktatottjai közé tartozik az 1981-es Des Nations Team USA, Burt Munro, Chris Callen, Jay Allen, Roland Sands, Russel Radke és Scott Jacobs.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük