HírekKultúraMotoros film

A leggyorsabb Indián

A leggyorsabb IndianRoger Donaldson rendező életrajzi ihletésű filmjének főszereplője az új-zélandi Burt Munro, aki egy isten háta mögötti kisvárosban él az 1960-as években. 68 éves korában, 1967-ben sikerült elérnie célját, Indian motorkerékpárjával új sebességi rekordot állított fel Bonneville-ben.

Az idős férfi különcségével kitűnik környezetéből, és bár szomszédjai nehezen viselik el szokatlan életmódját, mégis szeretet veszi körül. Saját világot teremtett magának, amelynek két főszereplője van – ő és az 1920-as években gyártott Indian márkájú motorja.

Munro egész életét a motor tökéletesítésének szenteli, és amikor úgy érzi, hogy elkészült vele, nekivág a nagy útnak. A világ egyik leghíresebb gyorsasági pályája a Utah állambeli Bonneville sóval borított síksága – itt akarja tesztelni Indianját.

Az út hosszú, és a felgyorsult életet élő Amerikában úgy közlekedik a világ végéről érkező férfi, mintha egy idegen bolygón járna. Munrót különös és nyílt természete, fanatikusságában is tiszta vágyai átsegítik a nehézségeken; bármerre visz az útja, mindig nyomot hagy maga után azokban az emberekben, akikkel kapcsolatba kerül.

Az utolsó pillanatokig akadályokkal teli munka végén, mégis ott várja a siker. Az 1978-ban elhunyt Munrónak, hosszú küzdelem árán, 68 éves korában, 1967-ben sikerült elérnie célját. A világ egyik legidősebb versenyzője Indian motorkerékpárjával új sebességi rekordot állított fel, amelyet azóta senki nem tudott még megdönteni.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Szemezgess a motoros film adatbázisunkban!

A leggyorsabb Indian című film valós történeten alapszik, főhőse a legendás sebességi rekorder, Burt Munro. Anthony Hopkins alakítása megrendítővé és felemelővé teszi a kisember történetét, aki soha nem hagyta, hogy fiatalkori álma beteljesületlen maradjon, így bizonyítva emberi nagyságát. A filmet 2006. október 5-én mutatták be a magyar mozik.

[wpdiscuz-feedback id=”nnlswx06xa” question=”Te láttad már a filmet? Hogy tetszett?” opened=”0″]Te láttad már a filmet? Hogy tetszett?[/wpdiscuz-feedback]

Fotó: Port.hu

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük