fbpx

Indulj harcba a Halálcsillag ellen Luke Skywalker sisakjában

hjc luke helmet 06Harcolnod azért nem kell, de ha a motorozás mellett Star Wars rajongó vagy, akkor most biztosan vágyni fogsz a HJC új sisakjára, mely a híres sorozat egyik főhősének fejfedőjét mintázza.

Korábban már hírt adtunk a HJC Star Wars témájú sisakjairól, de akkor még hiányzott a palettáról ez a verzió. A George Lucas nevével fémjelzett, több részt megért sorozat képi világával 1977-ben találkozhatott először a mozik közönsége, amikor Csillagok Háborúja bemutatásra került.

A korábban megszokott sci-fi filmekben minden steril, tökéletes, és ezért akkoriban újdonság volt a Lucas által megálmodott atmoszféra, mely az ütött-kopott, viseletes és összetört cuccokkal teremtett új csapásirányt, így ezen látványelemek használatával úttörőként szakított a hagyományokkal.

Ilyen, látszólag leharcolt megjelenésű volt Luke Skywalker sisakja is, melyet az X-szárnyú vadászgépbe szíjazva hordott, amikor a Lázadók Szövetségéhez csatlakozva, elszánt támadást intéztek a Halálcsillag ellen. A HJC jóvoltából most te is úgy nézhetsz ki motorod nyergében, mint Luke az űrcsatában.

Az 55 000 forint értékű sisak a filmből ismert eredetijéhez hasonló módon nyitott kivitelű, melynek szélvédő része is a megszólalásig hasonlít a Luke sisakán látottra. Persze ez még nem lenne elegendő ahhoz, hogy a termék méltó módon hozza a Star Wars dizájnt. A teljes kép természetesen nem állna össze különböző használati nyomok nélkül, így a tervezők korommal, kosznyomokkal, horzsolásokkal és egyéb harci sérülések imitálásával tették nyilvánvalóvá azt, hogy sokat látott kiegészítőről van szó.

A borostyán-sárga plexi alapfelszereltsége a HJC IS-5 X-Wing Rebel Fighter sisaknak, de ezen felül vásárolható hozzá még füstszínű és egészen sötét változat is. Az utcai használatra feljogosító engedéllyel rendelkező sisak minden méretben elérhető, így bárkiből a Birodalom ellensége válhat.

hjc luke helmet 01hjc luke helmet 01hjc luke helmet 01hjc luke helmet 01hjc luke helmet 01

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x